9   57
4   57
15   109
2   78
10   121
10   87
2   66
9   72
5   76
0   65

Anmeldelse Brunello// Smagekassen fra Otto Suenson

Annonce:
For nogle uger siden fik jeg en Brunello smagekasse hos Otto Suneson. Jeg kendte nærmest intet til Brunello i forvejen, men ved at mange vinelskere er glade for den. Jeg er normalt til de lidt lettere vine. Pinot Noir er normalt min foretrukne drue selvom den kommer lidt til kort med nogle af vinterens simreretter. Så jeg var selvfølgelig klar på den udfordring det er at drikke noget helt andet end jeg normalt gør ikke mindst for at udvide min horisont.

Jeg har fået hjælp til at drikke det – tak!

Jeg fortalte et par af mine venner om den her smagekasse. Der var en del der straks meldte ind på at smage Brunello dråberne. Status lige nu er at jeg har smagt 3 af flaskerne en af dem drak vi herhjemme i sidste uge over 3 dage (jeg har fundet ud af at en Brunello godt kan stå et par dage uden problemer). En har jeg lagt helt væk fordi jeg vil prøve at gemme den og en 3 har jeg foræret væk i gave og så står der en tilbage ( Casanovaen ) som jeg tror skal drikkes til en Osso Buco på søndag.

Brug rabatkoden cphstories og få 10%  på Brunello smagekassen eller noget andet i butikken du har lyst til at prøve.

Jeg har med vilje ikke fået ”hjælp” af Otto Suenson til at bestemme hvad jeg ville drikke hvornår og hvordan og hvorledes, men da jeg ikke er vant til at drikke Brunello har jeg lænet mig meget op af de informationer der følger med smagekassen ift. hvad der skulle gemmes og gives som gave. Jeg skriver lige kort nedenfor hvad jeg har tænkt med hver vin.

Mine tanker om hver enkelt vin:

Brunello – Cava d`Onice

Denne her drak jeg selv over nogle dage lige da jeg havde modtaget kassen. Det var den første Brunello jeg smagte og jeg kunne sådan igen ud fra det skrevne at den repræsenterede Brunello vinen godt. Ikke alt for kompleks men stadig et kraftfuldt glas. Den fungerede godt sammen med den lidt fede pastaret med oksekød, fløde og sennep. Jeg smagte den inden jeg begyndte at spise og det gjorde klart en forskel da jeg fik fed mad til.

Brunello – Poggione

Denne Brunello forærede jeg væk som gave til en Brunello elsker. Den kommer fra et stort hus som altid leverer og derfor var den sikker. Hvis I forstår. Jeg havde ikke lyst til at give en vin væk der krævede en masse forklaring.

Brunello – Lisni

Den her valgte jeg at drikke sammen med nogle snacks ost, oliven og  charcuteri en aften sammen med en veninde. Det gjorde jeg pga. der stod den var blød og der var styr på tanninerne (Jeg kalder det bare lige syre her). Den smagte godt især da den havde stået lidt men ærligt så tror jeg vi havde det forkerte mad til. Jeg har faktisk aldrig helt forstået konceptet med ost og rødvin ( synes det er klart bedre med hvid). Det giver i mit hoved ingen mening men rødvin da det sådan er to stærke kræfter der skal matches op mod hinanden især hvis man vælger noget med lidt styrke.

Brunello – Gianni Brunello

Den her har jeg gemt godt væk, så Jan ikke lige får den serveret for en tørstig sjæl der kommer forbi taglejligheden. Vi har altid vin til gæster men den her vil jeg prøve at drikke om et par år ( hvis jeg kan vente så længe). Der stod nemlig på informationsarket at den godt kunne tåle at ligge lidt.

 Brunello – Tenuta San Giorgio

Ærligt var denne vin den af de 3 jeg har smagt den jeg brød mig mindst om. Jeg valgte den ærligt efter etiketten da den talte til mig. Det skal man nu aldrig lade sig narre af. Det har jo på ingen måde noget med vinen at gøre hvem der har tegnet de streger. Jeg har ikke nogen fornuftig forklaring andet en jeg synes den var lidt mere overfladisk end de andre der havde mere dybde. Husk lige at jeg kun taler om min umiddelbare reaktion. Jeg gav min veninde det sidste og hun drak den næste dag med stort velbehag kan man roligt sige

Brunello – Casanova Di Neri

Denne her star klar på min vinhylde til næste gang vi skal have simremad.

Du finder link til smagekassen lige her

Er Brunello noget for mig?

Min overordnede vurdering er at de slet ikke er så kraftige og ”maskuline” som forventet. Hvis man lige tænker sig lidt om ift. hvad de sættes sammen med, kan det faktisk blive rigtig godt. Og der er altså også noget med temperaturen. Jeg kommer jo fra et hjem, hvor jeg altså har lært at rødvin næsten skal drikkes varm. Jeg har nærmest tvunget min far til at undskylde…
Åbner du din Brunello i god tid samt servere ved den rigtige temperatur som er omkring 17 -18 grader (jeg tager den gerne lidt køliger), så bliver et en god oplevelse. Især hvis du får den sat sammen med noget lidt fed mad hvor de mange tanniner ( syren ) kan være med til skære lidt igennem.

Andre smagekasser

Jeg er generelt vild med konceptet smagekasser og synes det er en god måde at lære lidt mere om en bestemt drue eller område. Jeg kan se at i Otto Suensons “Dedicated to white” smagekasse er der intet mindre end tre af mine favoritter imellem. Dem kan du sen anmeldelser af her.

Selv ønsker jeg mig at prøve Pinot Noir og Molitor smagekasserne.

Du kan til og med mandag d. 9 december få 10% rabat, hvis du bruger rabatkoden cphstories. 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *