Slut med maveproblemer

Noget der har fulgt mig siden min spæde undgdom er maveproblemer, og jeg taler ikke kun om den mavedelle, der engang imellem vender tilbage. Det er også indeni, den er gal, der er til tider knas med fordøjelsen og den slags. Jeg har efterhånden lært at leve med det, men hold nu op hvor er det TRÆLS for at bruge et godt gammelt jysk udtryk. Det er også dér, problemerne sætter sig, og jeg er en af dem, der tit får ondt i maven af at gå og tænke på alt muligt.

Jeg har altid haft en nogenlunde idé om, hvilke fødevarer jeg ikke var sådan rigtigt gode venner med, og jeg ved, at hvis jeg drikker spiritus, er den gal. Du ser aldrig mig stå på en bar og hælde drinks ned – kun vin ;-). Op gennem 30´erne var der vægtstigninger, kure, humørsvingninger og alt det, man synes der hører til i de der år, hvor man er ved at blive rigtig voksen. Men jeg har været træt af at tage det med ind 40’erne, især fordi her begynder man at kunne mærke alderen trykke. Man har nogenlunde fundet fred med, hvem man er som menneske, og er holdt op med at være sur på sin krop, og takken er at den begynder at knirke og skabe sig. Jeg er fysisk aktiv, men har også et job, hvor jeg spiser og drikker ude flere gange om ugen, og det skal der også være plads til, men jeg har længe tænkt, at min krop ud over at knirke ikke fungerede helt optimalt.

 

Derfor besøgte jeg Copenhagen Health Club, som tilbyder en DNA-test af dine hårstrå. Det er en meget let proces. Lene, som er certificeret ernæringsekspert, plukker et par hårstrå i nakken på dig og lægger dem ind i denne her maskine, som laver en analyse. Der går ca. 20 minutter, og så er der en 30-siders rapport klar med et billede af, hvordan din sundhed ser ud lige nu. Lene er rigtig god til at forklare de ting, der står i rapporten, og det er let at læse i den hjemme efterfølgende. Jeg fik en del overraskelser. Mine binyrer virker ikke optimalt. Og jeg har problemer med mit fedtstofskifte og med at omsætte mine proteiner. Det var faktisk en stor overraskelse, og ikke noget jeg havde forventet, men da Lene havde forklaret mig, hvordan det hang sammen, gav det god mening i forhold til de symptomer, jeg faktisk har. Jeg fik en liste med fødevarer, jeg helst skal undgå, og hjælp til hvilke kosttilskud jeg kan tage for at rette op på systemet. Hvede, ris, spiritus, gulerod, squash og jordnødder. Det er heldigvis ikke det store tab, bortset fra at der virkelig er hvede i mange ting. Jeg har levet efter det i en uges tid, for jeg gider faktisk ikke de maveproblemer mere, hvis jeg kan undgå dem. Tænk, hvis det bare er et spørgsmål om at spise lidt anderledes og få lidt hjælp fra nogle kosttilskud! Jeg vender tilbage om 3 måneder med en update.

Læs meget mere om Copenhagen Health Club her.

Copenhagen Health Club er selvfølgelig med på min app Copenhagen Junkie, da det er et sted, jeg vil anbefale til enhver tid. Jeg har altid frygtet, at det ville blive en længerevarende proces sådan at skulle gennem en vurdering af min sundhedstilstand, men 5 kvarter efter jeg satte mig i stolen, var jeg ude igen med en plan, der er til at følge. Download Copenhagen Junkie her og få en god deal på din egen stamcelle- og DNA-analyse.

Tjek også Alt for damerne i denne uge (46) der står en masse om håranalysen.

 

Funfact: Mit indlæg, der indeholder opskriften på sundt brød uden mel, er det mest læste indlæg på min blog. Det bliver læst hver eneste dag og det giver mere og mere mening, da gluten er noget af det, de fleste har svært ved at fordøje. Få opskriften her

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *