9   77
6   66
6   84
18   59
6   78
35   171
3   65
3   55
48   237
3   83

Blomme i Maderia cocktail

Denne cocktail lavede jeg da jeg skulle have besøg af min veninde Carina Due og hendes familie. Hun elsker Blommer i Maderia. Det er så mærkeligt da det ikke er jul og hun ikke er fyldt 40. Det er lidt noget man fik hos mormor når det rigtigt skulle være lækkert. Det eneste hun drikker er portvin hvilket jo egentligt også er ret mærkeligt.
Ikke desto mindre ville jeg gerne prøve at lave en cocktail der smagte lidt derhen af men var knap så … well lad os kalde det rig i smagen.
Resultatet blev ret godt og der kom en frisk og sommerlig cocktail ud af det og den kan sagtens gøres lidt tungere når vi kommer hen imod koldere tider.


Opskrift på Blomme i Maderia cocktail

Det skal du bruge:

10 blommer
1/2 halv stang vanilje
1 dl sukker
1 flaske Cava eller andre bobler
Portvin fra Maderia eller en anden likør.
Marcipanlikøren Disaronno ( kan udelades det var kun fordi jeg lige havde noget i skabet.

Sådan gør du:

Skær blommerne ud så du ikke får sten og stilk med i gryden.
Hæld sukker og vanilje i.
Det hele skal dækkes med vand
Lad det simre i 20- 30 minutter hæld evt mere vand i.
Du er nødt til at smage på det undervejs ift. om du skal have mere sukker i. Det kommer lidt an på hvor søde blommerne er.

Når du har taget gryden af blusset og massen stadig er varm tilsættes en lille smule portvin ( Fra Maderia hvis det skal være helt rigtigt).
Lad siruppen stå og trække i ydereligere 20 minutter.
Sigt det hele gennem en sigte.
Er sirppen for tyk kan du tilsætte en lille smule vand. Men det er ok den er lidt tykt, da det udlignes når boblerne kommer i.

Find nogle passende glas. Jeg synes den her passer i champagneglas eller skåle.
Hæld en lille smule Disaronno likør i dit glas ( kan udelades men det giver den der marcipansmag hvis du skal være tro mod Blomme I Maderia smagen)
Herefter kommer du en del sirup i og rører rundt og kommer lidt knust is i og herefter topper du op med 3-4 dele cava.

Den lidt tungere sirup bliver løftet af cavaen og det smager virkelig godt. Lidt for godt så hold lidt igen det er jo trods alt alkohol.

Se flere cocktailopskrifter her





Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *