2   89
1   55
47   141
8   96
8   85
2   57
7   90
3   109
7   108
3   98

Jul i København

Det er så småt ved at være denne tid på året og faktisk er København en meget hyggelig by når det handler om jul. Når jeg taler med folk fra udlandet omkring København nævner de ofte udsmykningen på D’Angleterre, Jul i tivoli og stemningen i Nyhavn. Det er faktisk også noget af det jeg selv holder allermest af.

Optimalt skal en juletur til København planlægges omkring 24. november eller derefter for at få det hele med. Fredag d. 24 november kl. 17.00 tændes lysene på D’Angleterre og årets dekoration afsløres. Det plejer at være intet mindre end spektakulært.
Dette er jo en event i sig selv men har man ikke mulighed for at være der d. 24 nov har man jo masser af glæde af udsmykningen indtil jul. Sidste år var udsmykningen noget med en masse istapper. Jeg håber på noget lidt varmere i år.  Jeg kommer helt sikkert til at stå der med mit kamera.

Går du all in på julestemningen skal du selvfølgelig også i Tivoli her er jul i alle afskygninger og både noget for børn og voksne. Er du ikke til forlystelserne er det stadigvæk et besøg værd. Julemarkedet åbnede 18. nov og udsmykningen er flottere end nogensinde. Temaet i år er “Den Store Julerejse” . Et jernbane tema og ud af de 24 millioner det koster at gøre tivoli klart til jul koster det nye tema 6 millioner ( altså så skal det også være pænt ik).

Billederne fra Tivoli er taget af Eva Egehøj ( min fars hustru)

Mine 3 yndlings spisesteder i Tivoli er for denne sæson er:

Alle Nimb restauranterne er lækre men den nyeste Gemyse er virkelig hyggelig og ligger inde i tivoli.
Brdr. Price
Som noget helt nyt er Tivoli Foodhall åbnet og det skal klart prøves, mon ikke jeg finder hen til mine yndlingstapas fra Tapa Del Toro som er en af de mange lækre boder.

( Billederne her er fra Tapa Del Toro i Torvehallerne)

Husk også de mange julemarkeder i København. Jeg bor jo tæt på Kongens Nytorv og går tit igennem det lille julemarked der er der, og det sker også jeg tager det nede ved Højbro Plads. Og er man til Nyhavn kan man også lige tage det med i farten. Det er jo lidt de samme ting man kan få, og jeg holder mig til de spiselige og drikkelige ting, men fryser man om ørerne eller fingrene så er der strik, pels eller noget helt tredje til at afhjælpe den situation.

Kunne vi oveni alle de skønne forlystelser med dejlig mad og lys og varme, så også lige bede om lidt sne så ville julen være reddet.

Mangler du en ide til et godt spisested eller hotel mens du besøger København, så kig endelig under kategorien Copenhagen Junkie her på bloggen.

 

 

 

 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *