Luksus campingferie med hund i Kroatien

REKLAME
Man kan ikke kalde det en velbevaret hemmelighed at jeg er glad for min hund, og havde jeg ikke haft verdens bedste pasning når vi alle sammen er på ferie – ja så ville vi ikke komme nogen steder.

Jeg har altid som udgangspunkt synes det var en åndsvag ide at tage sin hund med på rejser. Mest fordi at man jo ikke kan have den med alle steder, og så kan den ligge alene i et fremmed sommerhus eller på et hotelværelse, hvilket jeg egentligt synes er lidt synd Og jeg synes som udgangspunkt  også man lige skal tænke sig rigtig godt om og lige overveje om man tager hunden med på ferie for hundens eller familiens skyld.

På min nylige tur til Kroatien havde jeg dog en oplevelse, der har fået mig til at ændre holdning. Der er rent faktisk nogle steder man godt kan holde en ferie der også er god for hunden. Ja det er nærmest en ferie specielt for hunden – altså lige noget for mig, Vegas og familien.


Jeg besøgte Camping Lanterna en skøn 4-stjernet campingplads i Porec. Camping pladsen er kæmpe stor, og der er mulighede for alle former for camping her.  Du kan alt her, lige fra at ligge i telt, bo i campingvogn, holde ferie i luksus mobilhomes eller det nye concept ”Glamping”, som er luksus møblerede telte i nyt og enkelt design. OG det (for mig) nye koncept Happy Dog Premium Village, som er et afsnit af campingpladsen forbeholdt hundeejere og hunde. Her kunne man godt fristes til at tro at det så er de gamle mobilehomes der er taget i brug og at det hele bar præg af slitage eller bare var b- udgaven. Det kunne ikke være mere forkert. Alt var top moderne og nyt.

For det første har Dog Village top location på campingpladsen lige ned til vandet, hvor der naturligvis er en hundestrand med plads til svømning og leg. Der er fine nye mobilhomes med stakit ( lidt orden må der være) og tilhørende hundehus dog-home away from dog-home.
Jeg kunne sagtens se hele familien inklusiv hund på ferie her. Der er jo alle muligheder på campingpladsen både før hundebørn og menneskebørn. Teenagerene som måske ikke har aktiv hundeferie højst på listen, ville sagtens kunne underholde sig selv og hinanden her og have en fest med det.


Der er alle muligheder for de firbenede. Badning og leg på stranden, kæmpeaktivitetsbane og selvfølgelig et hundespa. Der er også “hundesitting” så skulle man finde på at tage en dagsudflugt til en anden by, som ikke er hunde venlig, så kan hunden komme i dagpleje fremfor at sidde alene i mobile Home.

Nu er jeg jo ikke den store campist, så jeg ved ikke om den slags hundecampingpladser er at finde mange steder i Europa. Det er i hvert fald den første jeg har set, og jeg er imponeret. Jeg er klar over, at der er nogle af mine læsere der ikke er hundeinteresserede, og til jer vil jeg da lige fremhæve resten af campingpladsen, som er ret lækker og man kan sagtens holde en helt dyrefri ferie – Det er jo selve ideen med Dog Village, at man indlogerer os hundetosser dernede sammen så resten af pladsen er fri.
Som sagt kan der dyrkes alle former for camping her. Primitiv telttur med gasblus eller topmoderne mobilehome og du kan selvfølgelig også tage din egen vogn med. Der er nogle virkelig smukke pladser helt ned til vandet som jeg tænker skal bookes i rigtig god tid. Tjek lige “Glamping” området her. Det er fedt og især hvis vejret er godt.

Det skal også lige nævnes at der er masser af muligheder for lækker mad og drikke i de mange forskellige restauranter og barer på campingpladsen.

Jeg har ikke camperet siden jeg var lille. Vi havde en camp-let , sådan en kasse der var sengen, som man slog ud og så slog man ligesom teltet op over. Ja det var vist også noget køkken arrangement tilsluttet, men stadigvæk meget primitivt. Vi har været mange steder i Europa med dén vogn. Det var ok da vi var mindre men som teenagere var vi 3 piger ved at slå hinanden ihjel efter 3 uger i Frankrig. Derfor har jeg ikke camperet i mange år, og havde egentligt tænkt at det skulle fortsætte sådan. Men der er virkelig sket noget med Campingkonceptet, og jeg er meget begejstret for den måde de har tænkt det på i Kroatien på Lanterna. Selvom der er mange mennesker, er der mulighed for lidt privat space på en anden måde end når man bor på hotel. Man kan have teenagere,  plus deres kærester eller venner med uden at blive ruineret hvilket også tiltaler mig og man bor midt i naturen .  Så måske bliver min næste familieferie en campingferie med hund.

Få flere informationer på Lanternas egen hjemmeside her

Jeg var inviteret til Kroatien af Valamar Hotels and Resorts, men oplevelserne, hundegalskaben og meningerne er som altid mine egne.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *