Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/cphstories.dk/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 706

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/cphstories.dk/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 706

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/cphstories.dk/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 707

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/cphstories.dk/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 707

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/cphstories.dk/public_html/wp-content/plugins/loco-translate/loco.php on line 150

Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /var/www/cphstories.dk/public_html/wp-content/plugins/mainwp-child/mainwp-child.php on line 39
Hamborg guide // 48 timer i Tysklands 2 største by - Cph Stories

Hamborg guide // 48 timer i Tysklands 2 største by

Jeg er netop kommet tilbage fra Hamborg og er positivt overrasket over byen. Der var god stemning og mange fine steder så her kommer en lille Hamborg guide baseret på et par dages oplevelser og udelukkende på steder efter jeres anbefalinger – Dét er jeg vild med.

STAY

Vi boede på EAST. Et design hotel i St. Pauli området. Jeg havde af flere personer fået EAST restauranten anbefalet og endte med at booke hotellet og kun spise morgenmad der. Restauranten som var propfuld hver aften må prøves næste gang. Hotellet er fint med gode værelser med virkelig gode senge og holder fint standarden. Om man er til de lidt mørke farver og velour og de meget skulpturelle former er en smagssag, men der var rart at være.

Området i St. Pauli er hipt i den ene del, men du skal ikke meget væk fra hotellet før du er på Reberbahn. Jeg husker Reberbahn fra min barndom at det var der de letpåklædte piger i stod i vejkanten, og jeg husker det egentligt ikke som “rough” på den måde. Da Josephine og jeg begav os på en lille indkøbstur efter glemt tandbørste, fik vi os et kulturchok. Der var porno, stoffer og hårdt miljø. På den der måde hvor man føler sig lidt utryg, og jeg var glad for at jeg ikke havde sendt Josephine alene afsted. Tror jeg havde forventet Reberbahn var lidt som den hippe del af Istedgade.

Jeg tjekkede de her 4 hoteller ud SIDE, THE GEORGE, TORTUE og EAST og jeg valgte East grundet den yderst rimelige pris til lidt under  1000 kr i døgnet  Læs mere om hotellet her
Næste gang vil jeg prøve The George da jeg kan se de har en Rooftop og er der noget jeg elsker …

DRINK.

Under EAST konceptet hører der udover hotellet og 2 fantastiske restauranter også en rooftop bar. Den ligger 200 meter væk fra EAST hotellet og er fantastisk. Man kommer lige fra den hektiske Reberbahn, tager elevatoren op på 23 etage hvor der er roligt, lækkert med udsigt over Hamborg. Jeg kunne godt have brugt flere timer her.

 

 

EAT

Der var virkelig mange anbefalinger at vælge imellem. Jeg spurgte om tips på Instagram og mange anbefalede EAST ( som ligger på hotellet hvor vi boede ) og Die Bank. Vi fravalgte East pga. tid, da vi kun havde 48 timer og gerne ville se lidt forskelligt.

Jeg havde fået anbefalet området bag hovedbanegården,  en gade der hedder Lange Reihe, hvor jeg  havde booket på en bistro ( Neumanns) jeg havde fået anbefalet men åbenbart den “falske” – klassiker. I hvert fald i et andet område. Så vi endte med at stå der 4 sultne mennesker uden bord på en meget fyldt gade. Vi endte på en Italiensk restaurant  Casa De Roma og maden var fantastisk. Betjeningen var sød, sjov men meget uopmærksom og forvirret. Men stemningen, det gode vejr og den fantastiske mad opvejede det.

Dagen efter spiste vi frokost på Atelier F på Große Bleichen. Det var en pludselig indskydelse men det var rigtig godt. Meget alsidig menu både til de sunde og de mindre sunde.

 

 

Vi havde booket den meget omtalte Die Bank om aftenen. Det var godt. Der var intet at sætte på maden eller betjeningen MEN lige præcis den her restaurant tror jeg gør sig bedst i de lidt koldere måneder. Den er virkeligt smukt indrettet og dét giver også noget til oplevelsen ( ud fra navnet vil jeg nærmest gætte på at der har været bank engang). Grundet  varmen fik vi bord udenfor på en meget intetsigende terasse der vendte ud mod en kedelig baggård og ikke havde bare 10% af den charme vi kunne se indenfor. Når det er sagt vil jeg gerne anbefale restauranten, men ikke på en varm sommeraften. Der foretrækker jeg et mere simpelt måltid et sted ud til noget “leben” som eks. på Lange Reihe.

SEE

 

Vi prioriterede at se forskellige områder af Hamborg fremfor diverse kulturelle attraktioner. Vi besøgte Centrum, hovedgaden med high-street butikkerne, som var den lidt mere kommencielle del af byen. Området omkring Gänsemarkt, med de dyre shops og en hel del dyre biler, som jeg synes var mægtig fin og meget min stil. Hvorimod Sant Pauli og Reberbahn hvor vi boede vakte begejstring hos pigerne, da det var lidt hipster.
Det samme med Lange Reihe og det hippe område Sternchance. Sternchance er svær at forklare. Alberte siger det minder meget om Berlin hvor hun har været et par gange. Personligt mindede det mig om Camden i London og var vældigt charmerende. Mange små lokale butikker. Designere mm. og et overtal af græske restauranter – don’t ask.

 

 

DO
Som sagt prioterede vi shopping mad og drikke og et besøg på en rooftop. Det er altid en god ide lige at få et kig på byen fra oven. Vi havde planlagt et besøg på StrandPauli en hyggelig beachbar i området ved hotellet, og på trods af at vejret var til det nåede vi ikke derud. Lige 5 minutter fra hotellet var der også tivoli. Hamborg Dom der ville vi også godt have været inde og en tur oppe i pariserhjulet igen lige for at få overblikket.


GET


Der skulle selvfølgelig også shoppes og jeg var yderst tilfreds da jeg fandt en Porche butik så jeg kunne købe nye glas til mine højtelskede Porche solbriller. Jeg købte 2 par så det er som at have 4 forskellige solbriller. Nu skal jeg bare købe et andet stel også så er det jo som at have 8 par. Jeg elsker det.

Jeg ved ikke hvorfor at vi altid ender med at købe noget fra Zara som vi helt sikkert kunne have købt hjemme, men det er ligemeget hvor vi tager hen i verden så sker det… Jeg købte et per shorts som pt er sprækket lige der ved lynlåsen…. Et tegn på at Rosésæsonen må slutte NU.
Vi ledte efter Birkenstock butikken da jeg synes det ville være på sin plads at købe nye når vi nu var i Birkenstocks hjemland. Men vi kunne ikke finde den. Der var et mindre udvalg i de fleste skobutikker men jeg ville godt have været i butikken da jeg forestiller mig de har alle modeller.

Jeg fortryder lidt at vi ikke spiste noget mere tysk mad. En pølse eller deres Döner kebab. Ved godt det ikke på den måde er tysk, men de laver dem altså helt specielt dernede.

Jan og Alberte fik godt nok en Schnitzel på The Bank, men den var ikke sådan rigtigt beskidt, og vi diskuterede meget hvad der er det helt rigtige tilbehør. Skriv gerne i kommentarfeltet hvad du mener man skal have til en WienerSchnitzel.

Tak for alle de gode råd til spisesteder osv. Vi havde ingen dårlige oplevelser overhovedet.

 

 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *