Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/cphstories.dk/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 706

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/cphstories.dk/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 706

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/cphstories.dk/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 707

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/cphstories.dk/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 707

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/cphstories.dk/public_html/wp-content/plugins/loco-translate/loco.php on line 150

Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /var/www/cphstories.dk/public_html/wp-content/plugins/mainwp-child/mainwp-child.php on line 39
Mecklenburg-Vorpommern besøg i Greifswald, Rostock og Schwerin vol. 1 - Cph Stories

Mecklenburg-Vorpommern besøg i Greifswald, Rostock og Schwerin vol. 1

Sponsoreret indhold
Hjemvendt fra min tur til delstaten Mecklenburg-Vorpommern er jeg rig på oplevelser, fuld af lækker mad i maven og med mange nye informationer i hovedet.
Jeg prøver som altid at lade være med at google en hel masse om en ny destination før jeg besøger den første gang. Især hvis jeg er inviteret. De fleste byer har jo bestemte ting, som de er stolte af og gerne vil fremhæve og jeg har lettest ved at have et åbent sind hvis jeg ikke ved alt for meget i forvejen.

Jeg synes altid det er interessant at opleve det de gerne vil vise og, så derefter selv finde nogen ting at lave.
På denne tur rejste jeg alene, og det var derfor dejligt med et fuldt program. Jeg oplevede noget hele tiden og det bliver umuligt for mig fortælle det hele,  men jeg har samlet det der for mig var højdepunkterne, og gerne vil anbefale til folk der gerne vil besøge den del af Tyskland.

Greifswald

På trods af at regnen stod ned i lårtykke stråler nåede jeg en fin lilly byrundtur i Greifswald inden aften og var i stand til at få et overblik over byen. Der udover de traditionelle tyske huske også har en fin havn. Da jeg hørte at det var en museumshavn var jeg ikke helt sikker på hvad det betød men faktisk det er gamle og nye restuarerede både der ligger langs kajen.
På en af bådene kan man spise hvilket jeg gjorde.

 

Lige uden for byen ligger den lille fiskerby Weick som helt sikkert er et besøg værd. Jeg gik derud ret tidligt om morgenen og man krydser denne bro for at komme ind. Der kører busser fra Greifswald, men er vejret til det kan man cykle eller endda gå derud. Det er en dejlig fin tur langs vandet.


Når man går turen kan man undres over hvad store sejlbåde laver i en lille by i Tyskland. Den der slags der ligner noget der kan krydse Middelhavet MEN der ligger et meget brømt værft der laver nogle af de bedste sejl i verden lige der i udmundingen af byen.


Rostock

Rostock var faktisk den eneste, af de 3 besøgte byer, som jeg kendte lidt til i forvejen. Måske pga. færgeoverfarten Rostock – Gedser. Der var også en del danskere i bybilledet og på de forskellige turist attraktioner. Jeg havde glædet mig som et lille barn til at besøge Warnemunde som hører med til byen. Jeg forventede feriestemning, da nogle kalder det Tysklands Middelhavskyst. Men vejret var stadig ikke med, mig så det til blev en meget hurtig blæsende tur. Jeg synes steder fortjener den kærlighed som Anders og Laura giver det på deres blog Afterglobe. De var der blot uge før mig. Her kan man virkelig fornemme den feriestemning jeg taler om. Du kan læse om deres solrige timer i Warnemunde her.

Jeg besluttede mig for at lære selve byen Rostock lidt bedre at kende. Man fornemmer straks at man er i en universitetsby. Der er mange unge mennesker, og hele byen er meget vågen. Der er en god, hyggelig og ikke mindst uformel stemning ( lidt som den man kan finde i Berlin), og det var et meget behageligt sted at være for en single traveller som mig.

Jeg startede allerede inden jeg mødte min guide med lige selv at tjekke hovedgaden ud ift. shopping, spise muligheder og så skulle jeg jo lige se det berømte universitet. De forskellige fakulteter ligger rundt omkring i byen, hvor de mere end 15000 studerende holder til, men den originale hovedbygning ligger her lige midt på hovedgaden i Rostock.

På min guidede tur rundt i Rostock besøgte jeg to kirker. Universitetskirken og Sankt Marien Kirken hvor et verdens ældste astrologiske ure er. Det er vildt nok at det er præcist med uger dage osv. Når man tænker på at det ikke er regnet på computer. Skiven skal skiftes i år. Den ER lavet, men står i et baglokale i kirken for at vende sig til rummets klima. Umiddelbart er jeg ikke på den måde interesseret i kirker, men lige det der ur synes jeg var ret interessant, og er man på tur gennem byen er kirken et besøg være. Den er kæmpe stor!

Det kan godt være, at det med de ting jeg har fortalt indtil nu, ikke lyder som en familietur. MEN der er masser muligheder. Selve Warnemünde området kalder på børnefamilier og rundt omkring i byen ser man disse jordbærvogne som ved første øjeblik bare ligner jordbærboder, hvilket det også er. Men det er også et kæmpe koncept i Rostock. Hvor du lidt uden for byen kan besøge Karls Erlebnishof som en lille forlystelsespar med Jordbær som tema. Der er restauranter, hotel og selvpluk og samtidig en masse aktiviteter for børnene. Alle de jordbær der bliver solgt i boderme stammer herfra. Jordbærerne har jeg testet og de er i verdensklasse!!!

I Rostock boede jeg på det fortrinsvis nye Motel One som var virkelig hyggeligt og rart at være på. Jeg fandt tilmed en lille arbejdsplads i baren, hvor jeg tilbragte lidt timer sidst torsdag eftermiddag og her kom solen endelig frem.

Senere på aftenen blev der lidt mere run på, og jeg rykkede derfor på værelset med min Aperol Spritz, computer og en skøn udsigt til solnedgangen.

Fortsættelse følger…..

Indlægget er lavet i samarbejde med Rejselandet Tyskland og Mecklemburg-Vorpommern og er en del af kampagnen #einsmuttur.

 

 

 

 

 

 

 

Share:

2 Comments

 1. kaj
  11. juni 2019 / 11:19

  syntes der skal være lidt mer indhold!!!!!!!!

  • Marianne
   Forfatter
   11. juni 2019 / 11:30

   Hej Kaj
   Dette er del 1 ud af 2. jeg kan næsten ikke presse mere indhiold ind uden at det bliver alt for langt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *