Burj Khalifa – Dubai

Så er de første 3 dage af turen gået. De 3 dage der var arbejde – presseturen. Og det betyder at Josse og jeg nu er på egen hånd, og kan gøre lige hvad vi vil. Jeg kan afsløre at det bliver ren afslapning. Noget med sol, SUP og lækker mad ( sund mad selvfølgelig).

Vi har haft et stramt program de sidste dage. Det meste har været at besøge de nye adventure parks her i Dubai, og det skal jeg nok skrive en del mere om. De er nemlig alle gode, men jeg synes klart der er fordele og ulemper i forhold til aldersgrupper og børns temperament. Fælles er dog, at ligesom alt andet her i Dubai, er de top gennemførte ned til mindste detalje. Jeg føler nærmest jeg går i olie, når jeg er her 😉

Inden vi tog til den sidste adventure park igår, var vi et smut i Dubai Mall og Burj Khalifa. Begge dele turistatraktioner, jeg synes man skal opleve, hvis man er i Dubai. Mit bedste råd til Burj Khalifa må være at komme kl 9.00 som de første. Så slipper man udenom den ellers lange kø ( Man kan bestille tid ), og man kan nyde udsigten.

Burj Khalifa er i øjeblikket verdens højeste bygning

Det var egentligt meningen at det skulle hedde Burj Dubai, MEN grundet problemer, havde Dubai ikke penge nok til at færdiggøre projektet, og måtte søge hjælp hos naboemiraten (den største og rigeste ) Abu Dhabi hos Emiren Khalifa bin Zayed Al Nahyan. Han er for øvrigt også lige præsident for alle 7 emirater. Derfor hedder tårnet nu Burj Khalifa.

Dubai er åbenbart kommet til flere penge siden, for i 2020 står en endnu højere bygning færdig. Det er selvfølgelig fordi den skal være klar til World Expo. Jeg mener –  det er jo umuligt at være vært hvis man ikke har sådan en bygning….
burj khalifa dubai

Grunden til at jeg synes, at man skal se Burj Khalifa, er selvfølgelig historien omkring det, men også følelsen af at alt er gennemført til tider overdrevet i Dubai. Kan man få en lille stund for sig selv på toppen uden for mange mennesker omkring sig (husk kom kl. 9.00), giver det også den der følelse af at være (bogstaveligt talt) på toppen af verden … I hvert fald noget af den – og det er på en eller anden måde meget fredfyldt at stå så langt oppe og kigge helt derned.

burj khalifa dubai seværdighed

burj khalifa dubai udsigt

Der findes ingen naturlig forklaring på, hvorfor Josse har valgt at slæbe rundt på et polaroid kamera på turen. Jeg foreslog hende, at hun kunne lave lidt hurtige skejser, ved at fotografere folk når de nød udsigten fra Burj Khalifa, men nej…

rejseblogger dubai burj khalifa

seværdighed dubai burj khalifa

 

 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *