Dubai – også perfekt til familieferie

Vi kan vist godt kalde sommeren forbi, og lige nu sidder jeg og drømmer om en smuttur til Dubai. Temperaturen er igen til at holde ud og ligger på omkring 35 grader. Jeg ved godt nogen vil sige, at det er for varmt, men taler vi afslapning og solferie er det helt perfekt efter min mening

Personligt foretrækker jeg at rejse marts, april eller maj og så igen fra oktober, november og ind i december. Jeg synes januar og februar er for kolde, men der er aldrig decideret koldt. Husk vandet aldrig under 20 grader, så man kan bade året rundt.

Dubai er ikke sæsonbetonet som andre destinationer, hvor man ser blomster springe ud om foråret og landskabet være mere afbrændt om sommeren. Dubai er bygget i en ørken dvs. på sand, og de fleste planter osv. er importeret så det har ikke dén charme.

Jeg synes dog Dubai har charme ( selvom jeg tit møder mange der synes det er to much). Kigger man lidt ind under overfladen, kan man sagtens finde lidt historie I Deira, og Dubai Creek. Besøger man Saruq Al-Hadid Museumet  og det historiske Al Fahidi kvarter, bliver man lidt klogere på kulturen som efter min mening er den mest “liberale” ud af de 7 emiraters. Skulle du være af den misforståelse at Dubai er et land eller en by så læs mit indlæg – Dubai is not a country her

Der sker noget hele tiden med byggeri og nye tiltag. Dubai er ikke mere kun en mellemdestination, hvor man er en dag eller to. Eller feriested for de rige og berømte. Det er også blevet en rigtig fin familiedestination. Og hvor vi voksne er mere afmålte i vores syn på det der med, at man bare bygger en by og alt hvad der dertil hører (og meget mere til) ovenpå noget sand, så er børnene begejstrede. Der er familievenlige hoteller der har alt hvad hjertet begærer, der er sandstrande og varmt badevand og ikke mindst er der underholdning for enhver smag.

Aktiviteter

Da Josephine og jeg besøgte Dubai i april, var vi i Dubai Parks and Resorts og IMG World of adventures. To meget forskellige koncepter men med det tilfælles at de er gennemførte, og at der er underholdning til hele familien. Jeg vil nok anbefale Dubai Parks and Resorts til børnefamilier med børn under 10 år. Der er Legoland (ja du læste rigtigt), og så der er også et lille vandland (egnet til mindre børn).

Dubai Parks and Resorts er udendørs hvorimod IMG World er indendørs, og jeg skulle hilse og sige at der er nogle vilde forlystelser der, også til voksne. Jeg prøvede de vildeste rutchebaner, jeg har prøvet i mit liv og jeg er ikke sikker på at jeg kunne tænke mig at prøve igen NOGENSINDE. Det var helt skørt, men der er også ting til de små. Det spænder vidt.
Husk også Global Village hvis du er vild med eventyrland og feér. Kører man lidt udenfor Dubai på vej til Abu Dhabi kan man besøge Ferrari World. Og Man kan komme i stort vandland i Aquaventas waterpark. Det er virkelig kun pengepungen der sætter grænserne.

Dubai Resorts and Parks er opdelt i forskellige parker bl.a. Legoland, Motiongate som er Dreamworksfigurerne og ikke mindst Bollywood med Mini Taj Mahal og det hele.

Andre aktiviteter der er sjove for hele familien er (og ret mig hvis jeg tager fejl, jeg har jo ikke små børn længere) er Verdens højeste bygning Burj Kalifa, Ørken Safari med Jeep, mavedans og hennatoveringer, Helikoptertur over Dubai. Dubai Mall verdens største indkøbscenter rummer også aktiviteter for alle aldre, og det samme med Mall of Emirates hvor det er muligt at stå på ski på den kunstige løjpe.


Mad

Dubai er fuld af lækker mad og rejser man med familien, kan det hurtigt blive dyrt. Der findes god mad overalt også i de lidt mere lokale områder. De store Malls byder på alle fastfoodkæderne og andet franchise, men også lækre steakhouses og sushi restauranter.
Vi skandinaver bedømmer nogengange restauranter udefra, og fra de omgivelser vi kan se herfra. Husk at det kun er turisterne der gider sidde udenfor at spise i Dubai ( især om sommeren hvor der snildt kan blive 45 -50  grader). De lokale holder sig indenfor.

Især hotellerne har gode restauranter og en af mine favoritter er  Eauzone – restauranten på The One and Only Mirage . Når det kommer til børnevenlige restauranter er jeg lidt mere på tynd is. Der er jo alle typer af mad i Dubai. Udover den mellemøstlige cuisine er der kinesiske, indiske og thairestauranter på hvert hjørne. Jeg er selv vild med den japanske restaurant Atisotu som helt sikkert er børnevenlig.

Hvis du spiser uden børn

Til folk der rejser uden børn er der uanede muligheder for en god madoplevelse. Morimoto for japansk på det nye Renaissance hotel. Noire – en fine dining in the dark oplevelse. En ny mulighed er Dinning in the sky hvor du bogstaveligt talt sidder og spiser oppe i luften. Jeg har ikke prøvet det …. endnu, men Tjek lige websitet. Der er styr på både design og smag på Armani hotellet og Versace ( som har super lækker brunch). På The Bab Al Sharms resort kan du få  arabisk buffet med mavedans og hvad der dertil hører. Er du familiær med Hakkasan og Nobu findes de også her og holder kvalitet 100%. En fransk restaurant jeg har fået anbefalet igen og igen er Le Petit Maison. Er du til seafood, og måske i det romantiske hjørne, er Pier Chic et must try.

Billedet af Pier Chic heunder er “lånt” på deres website.

 

Transport

Dubai er ikke et sted hvor man går rundt på sine ben. Det er alt for langt mellem diverse og vejene er lavet til biler og ikke mennsker på fortov. Der er kommet en rigtig god Metro der kører, men heldigvis er det også billigt at køre i taxa.
HUSK man kan hurtig
t blive fanget i trafikken i rushhour og en kort afstand på få km kan tage timer. Det kan være virkeligt slemt. Vi var glade for vores bus med aircon de første dage hvor vi arbejdede ( vi arbejdede hårdt). De sidste dage kom vi rundt med taxa.

Hoteller

Jeg kender ikke mange steder i verden (lige bortset fra Las Vegas) hvor der findes så mange hoteller der bare har det hele. Det er svært at vælge og det er vanskeligt at anbefale når folk spørger mig. En ting er sikkert: Lige meget hvem du er, kan der findes det helt sikkert det rigtige hotel til dig og dine behov.
Jeg har besøgt Burj Al Arab 2 gange nu. Den ene gang på en rundvisning og anden gang besøgte jeg deres restaurant Al Mahara.

Jeg foretrækker selv noget mere simpelt. Jeg foretrækker det område hvor The One and Only Mirage ligger af mange årsager. Men mest pga. stranden der som er virkelig god. Der ligger 3-4 hoteller på den strækning, og jeg har boet på Le Meridien Mina Seyahi et par gange. Det hører sammen med Westin Mina Seyahi der ligger lige ved siden af, og man kan frit afbenytte faciliteterne på begge hoteller. Begge hoteller er meget børnevenlige. Men også passende til par, venner og events.

Familiehoteller

Udover ovenstående hoteller vil jeg til familier anbefale:
Atlantis The Palm ( det er dog lidt et “gedemarkede” pga, størrelsen og at der ligger vandland og delfinpark samme sted.
Ja Jebel Ali beach Hotel – Ligger lidt udenfor det hele men er et kæmpe resort område
Sheraton Jumeriah Beach Resort. Jeg har boet her med Josephine og en veninde og hendes datter i 2009. Lækker strand og lige på the Walk så man kan gå rundt til restauranter. Området var ikke genkendeligt da jeg var tilbage i april det var som at komme til et helt andet kvarter.
( Hvis jeg ikke har boet på hotellet har jeg være på en såkaldt “hotel inspection” så du kan være tryg ved, at jeg selv har været på de steder jeg anbefaler her).

Fly

Prisen for en flybillet fra København til Dubai er i november tur/retur med Norwegian omkring 3000,- og med Emirates 4000,- Turen tager KUN 6 timer.

Indlægget er lavet i samarbejde med Visit Dubai

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *