Mexi fest tema – Albertes 18 års fødselsdag

Der har været lidt stille her på på bloggen, da jeg har været i fuld gang med at arrangere og ikke mindst afholde Albertes 18 års fødselsdag. Det var meningen at vi skulle holde en Mexi fest hjemme, men da Jan stadig er syg måtte vi finde et andet sted, hvor vi kunne lade nogle andre stå for rammerne og oprydningen. Vi valgte det hyggelige La Banca i Hellerup, og det viste sig at være den helt rigtige beslutning. Det var ret nemt at skabe de helt perfekte rammer om vores Mexi-fest. Alberte var allerede fra start helt sikker på hvad hun gerne ville have, og det hele faldt super heldigt ud, hvis vi selv skal sige det ;-).

Det er jo altid lidt en udfordring at blande familie og venner så alle har en god fest. Men med et mix af hjemmelavet mexicansk mad ( JA SGU Kald mig bare Nigella ), mexi pynt, Corona øl og lækre drinks, og så en DJ til at sætte stemningen, ja så gik det godt. Der var taler og tårer til start, men fest, farver og latter til sidst. Og fødselaren var glad og tilfreds, hvilket var det aller vigtigste for mig.

Jeg må indrømme, at jeg dagen før da vi havde købt ind og jeg ligesom opfattede omfanget af arrangementet, fik jeg sgu lidt præstationsangst. Det er alligevel lidt et job at lave mad til 55 personer, og jeg havde faktisk ikke tænkt tanken at det kunne gå galt, smage dårligt eller brænde på.

Jeg skal dog rose Alberte for at virkelig tage faklen og gå forrest i den her planlægning. For udover at være helt specifik på hvad hun ville, hjalp hun også til hele vejen og bevarede det gyldne overblik. Man kan jo som papmor ikke rigtigt sige at hun har arvet noget efter mig vel. MEN jeg bilder da lige mig selv ind, at hun måske har lært lidt af mig ift. at planlægge ting, bare kaste sig ud i at arrangere og organisere og tro på at det kan man sagtens.

Vi fik altså hjælp til diverse. Nogen hjalp med et pynte, nogen havde lavet hjemmelavet salsa, bagt kager og brød og snittet nogle af grøntsagerne osv. for der var meget mad.
Jeg havde heldigvis skrevet min tale lang tid i forvejen, men blev lidt nervøs lige da jeg skulle holde den, fordi den var mega personligt og meget følsom for mig. MEN da den var overstået sammen med mad osv. kunne jeg slappe af, trække vejret og nyde festen, men jeg var møgtræt og det var jo også en ungdomsfest.

 

Lokaler:
La Banca

Lokalet er 150 m2 og kan bruges til alle former for arrangementer. Udover deres kunstarrangementer, Jazzaftener og fredagsbar, er der hver tirsdag hverdagsmad – Så hyggeligt.

Mad
( Klik på links for at komme til opskrifterne)
Der var ingen forret men vi serverede padrons og chilinødder til velkomstdrinken.
Vi lavede Chili Con Carne og Chili Sin Carne til dem der ikke spiste kød.
2 Salater, Guacamole, Nachos, Salsa
Vi handlede i Inco og Istanbul Bazar i Nordvest ( grønt)
Jeg har aldrig prøvet at lave så store portioner chili på en gang før, og jeg fandt ud af at man ikke bare ganger en opskrift op. Man skal dosere løg, krydderier lidt anderledes i så stor en portion.

Dessert: Alberte havde bedt nogle forskellige familiemedlemmer bage en kage hver hvilket var en utrolig god ide, da det blev lige buffetagtigt og sparede mig for en masse arbejde. Havde vi selv skulle lave dessert, ville jeg tro mod temaet have lavet store fade med frugtsalat i mange farver og noget råcreme med avocado og et stænk tequila.

Vin og Spiritus
Vi bestilte al vin og spiritus hos Winefamily, som også havde anbefalet vine til maden. Det er altid svært med vin til mexicansk mad, men den valgte rødvin og cava fik helt vildt meget ros af gæsterne. Der blev selvfølgelig også serveret Corona med lime. Velkomstdrink bestod af hyldeblomst, prosecco og danskvand pyntet med mynthe.
( Tjek lige Winefamly konceptet ud her) 

Pynt:
Alberte havde selv sammen med venner lavet alle bordkort i hånden, og vi havde samlet farverige konservesdåser til blomster. Vi endte dog med at putte krydderurter ( persille og koriander) i som folk så selv kunne tage af og dosere i deres mad. Flag, hatte, pinata osv er fra Fest og farver i Lynby.

Jeps – bare kald os THE PARTY PLANNERS 🙂

 

 

 

 

Share:

1 Comment

  1. Nevenca
    29. november 2017 / 12:05

    Du er og bliver en jernlady/party planner af særlig karakter… Kæmpe tillykke til Alberte med de 18 år, sikke en fest altså 😊🇩🇰🥇

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *