Er Whisky også for kvinder?

Når man ser mig slentre ned af Bredgade med min brune labrador, ville man måske ikke umiddelbart tænke, at her går en person der elsker whisky, og det ville måske også være at overdrive sådan at bruge elsker om de gyldne dråber. MEN jeg kan uden og lyve sige, at det er den for spiritus der tiltaler mig mest, nok blandet i cocktails. 

I Stockholm med Singleton

For et par uge siden var det brandet Singleton der inviterede til et sjovt arrangement i Stockholm. AntiAnti hedder det og er et koncept der kort fortalt går ud på at tage de smage man ikke var så begejstret for i barndommen, og vise dem i et andet lys og netop sammen med Whisky, da det oftest også er noget man lige skal smage et par gange og vænne sig til. Det skulle jeg i hvert fald.

Vi fik 3 sjove, anderledes meget små retter serveret i selskab med 2 whisky cocktails. 2 af retterne var jeg helt pjattet med. Den med sild not so much, og egentligt overraskende da jeg godt kan lide sild. Det viser noget om hvordan smagsløgene også kan ændre sig efter årstid, stemning og situationer. Jeg synes simpelthen det var så mærkeligt at stå at spise sild (whiskysild selvfølgelig) på knækbrød med en lille kartoffel topping på et super trendy sted i Stockholm – det var på en eller anden måde så uventet at min hjerne ikke ku bearbejde det. Samarbejdet mellem Singleton og Petter Bäckman er efter min mening resulteret i et super fint og sjovt koncept, og jeg elsker tanken om at præsenteret på den rigtige måde, kan vi gøre op med mange af de ting vi ikke tror vi kan lide. Anti Anti kommer til København og afholdes Lidkoeb d. 28 november og koster 190,- hvilket er en helt fin pris for 2 skønne cocktails og nogle lækre snacks.
Køb din billet her

De 3 små retter…

( Den sidste ude til højre er en hjemmebagt småkage med blåskimmelost og marmelade. Jeg fik noget tilsvarende serveret tidligere i dag i Meny da jeg skulle smage Portvin. En brunkage med blåskimmelost – det er den nye trendy snack til julearrangementerne  – SELV TAK!)

Vi var en lille gruppe danskere afsted…

 

Især den ene cocktail var yderst velsmagende og den kan du lige få opskriften på her:

Opskrift på Timeless

 

Det skal du bruge:

35 ml Singleton

20 ml limesaft

20 ml æblesirup (50% æblesaft og 50% sukker)

5 ml ingefærjuice

2 cl coldbrew kombucha

 

Sådan gør du:

  1. Bland alle ingredienserne i en shaker. Tilsæt rigeligt med is, og ryst godt i cirka 10 sekunder.
  2. Si cocktailen over et afkølet glas, og tilsæt til sidst is.

 

Blæk og Bourbon i Kødbyen

Ugen efter stod igen i whiskyens tegn da Bulleit holdt en virkelig fin event på Gorilla i kødbyen.

Der var tatoveringer, whiskeysmagning og dejlig mad i en forening. Allerede efter første time med whiskysmagning og en prøvesession i at tatovere ( altså på kunstig hud vel og mærke) stod det klart at jeg er bedre til at drikke drinks end til at tegne og at jeg på ingen måde kan holde mig indenfor stregerne. Jeg vælger at se det som et positivt træk…

Bulleit er i modsætning til Singleton og Tallisker amerikansk og det der hedder en Bourbon og uden at blive nørdet så er kommer det an på hvad den er lavet på. Du kan jo lave ”sprit” på alle mulige kornsorter men for at kalde det en Bourbon skal 51% være majs. Hvad det sådan rent teknisk betyder er der nok en klog (sikker mand) der kan belære mig om, men det er ikke nødvendigt. Jeg ved bare det smager bedre og slet ikke røget som nogle af de andre jeg har smagt. Så piger Bulleit er faktisk et godt sted at starte hvis man sådan vil drikke sin whisky uden noget.

28. november har du chancen for at afprøve dine evner som tatovør, smage 3 forskellige slags whisky ( alle fra Bulleit) samt få lækre cocktails og en 10 retters menu d 28. nov. Jeg lover dig du får en sjov aften

Køb din billet her

 

Her går det op for mig at jeg måske nok aldrig bliver tatovør…

Der lyttes med åben mund…

Måske tænker du at det er fjollet at jeg sådan fortæller om meget forskellige whisky events i et skriv, og at jeg skulle have valgt netop det der tiltalte mig mest. Men hele ideen med de her arrangementer og tiltag omkring whisky, er jo netop at vise at det er en drik for ALLE, og alt efter hvem man er, skal man have det præsenteret forskelligt. Så mine pointers er : Er du den klassiske elegante type, der godt kan lide selskaber med hygge, god musik lidt snak og anderledes finger food så tag til AntiAnti eventen – du får helt sikkert en anderledes og skøn oplevelse. Er du derimod til det lidt mere rå, og er nede med tattoos og læderveste ( ok ok sat på spidsen her I know), men lad os bare kalde det lidt mere rocknroll, så skal du klart købe billetter til Bulleit eventet. Det var et virkelig gennemført og samtidig sjovt arrangement.

Så JA !Whisky er klart en drinks for både unge og ældre damer, måske blot serveret på forskellig vis…


Scotland here I come

Og for nu at gå linen ud og dedikere det meste af november til Whisky tager jeg til Scotland på onsdag. Faktisk er det lidt af en tilfældighed at de her smagninger og turen her ligger så tæt på hinanden men ikke desto mindre passer det mig glimrende da jeg jo så er typen der kan spille totalt klog når vi skal smage whisky og virke som en rigtig verdensdame. Udover det så ser vejret noget køligt ud og jeg forestiller mig et billede af mig sådan rigtig ourtdorsy i det skotske højland med sådan en lille lommelærke med Whisky i og en smart oilskinsjakke eller noget. Jeg ejer hverken lommelærke eller jakke men overvejer seriøst i hvert fald lommelærken – det hører sig vel til. Ud over det så får jeg nok brug for en dram for at drikke mig mod til at sove om natten. Vi skal bo nogle steder hvor jeg mistænker der godt kunne været et spøgelse eller 10.

Og hvis du sidder og klar på tasterne og vil foreslå mig at se serien Outlander… Jeg er i fuld gang og er en smule forelsket i Jamie Fraser.

Jeg er inviteret af visitbritain.dk

 

 

 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *