19   115
2   48
7   60
6   98
7   83
9   82
9   72
6   86
18   61
6   78

Cheesecake med Baileys

Jeg er ret vild med cheesecake og faktisk gerne helt plain uden for meget af alt muligt, men denne gang jeg det kunne være sjovt lige at eksperimentere lidt med nogle af de ting vi allerede havde i skabene. Vi havde noget Baileys, Bastogne og bær. Jeg overvejede lidt at putte Baileys i selve cremen, men da kagen ikke skal bages smager alkoholen meget igennem så jeg valgte at komme den i bunden i stedet for. Bunden er lidt klæg om minder lidt om en romkugle. Hvilket man kan elske eller hade. Konklusionen er at Baileys/Bastognebund med jordbærcreme faktisk fungerer fint.

Cheesecake med Baileys, Bastognekiks og jordbær

Det skal du bruge

Kiksebund

1 pakke Bastogne kiks ca. 260g
50 g smør
1 halv dl Baileys

Ostecreme

4 blade husblas
100 g flormelis
400 g flødeost (Jeg bruger Philadelphia)
1 tsk. vaniljesukker
1 dl jordbærsirup (den samme du bruger til gele)
4 dl fløde

Jordbærgele
I pose frosne jordbær
vand
100 g flormelis

Sådan gør du

Jordnærsirup
Start med at lave denne sirup da den skal bruges både i cremen og til gele på toppen af kagen.
Tag dine jordbær og dæk dem med vand.
bring dem I kog sammen med 100g flormelis.
Når den kar godt 15 min, tager du den af blusset og lader den stå og trække 15 minutter. Herefter kører du den igennem en sigte. Stil den på køl

Bastogne bund
Kom dine kiks i en blender eller i en plastikpose hvor de blendes eller bankes til mel

Smelt smørret ved lav varme og når det er smeltet kommer du Baileys i og rører rundt

Rør det sammen med dine smuldrede kiks

Tag en springform og put papir i bunden og kageplast på siderne (Du kan også bruge en kagering og bygge kagen på det fad den skal serveres fra  det foretrækker jeg).

Fordel kiksebunden og kom den på køl.

Ostecremen
Læg din husblas i koldt vand i 5 min. Når den er blød kommer du den i en gryde med en dl frugtsirup og lader den smelte mens du rører rundt. Den skal blandes i din ostecreme men skal være kold først.

Pisk fløden til flødeskum

Rør flødeost sammen med vanilje og flormelis

Når din sirup er kold tager du lidt af flødeskummet og blander sammen med hvorefter du blander det sammen med resten.

Nu blander du flødeblandingen sammen med osteblandingen.

Smør ostecremen på kiksebunden og få det så glat som muligt. Jeg roterer min kagering en lille smule for at få overfladen pæn.

Stil på køl (du kan bruge en fryser da kagen skal være stivnet godt op inden du kommer gele ovenpå)

Gele
Læg din husblas i koldt vand i 5 minutter
Varm din jordbærsirup op med lidt vand hvis den er tyk
Vrid vandet af din husblas og smelt det i din jordbærblanding
Lad den køle helt af inden du hælder den på kagen – Den skal mindst være stuetemperatur. 

På køl igen

Når kagen er afkølet tager du den ud og piller forsigtigt dit kageplast af. VELBEKOMME

 

 

 

 

 

 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *