9   77
6   66
6   84
18   59
6   78
35   171
3   65
3   55
48   237
3   83

Christianshavnertærte med hindbær og blåbær

Jeg har længe ledt efter en opskrift på en glutenfri kage og har været lidt i tvivl om den originale Christianshavner kage egentligt er glutenfri?
En veninde fortalte mig at de i hvert fald bruger en del hasselnødder. Den synes jeg godt kan være lidt skarp og bitter i smagen, så jeg valgte mandler i håb om at der skulle bruges lidt mindre sukker.

Når man laver kagen på denne her måde bliver den egentligt mere marengsagtig end decideret nøddebund og det kan jeg bedre lide. Vil du have den mere chunky kan du bruge flere nødder eks. hasselnødder men så skal du luge huske lidt bagepulver.
Her kommer den uden.

Glutenfri Christianshavnertærte med hindbærskum og blåbær.

Bund:
200 gram mandler
200 gram sukker
4 æggehvider

Pynt:
3-4 deciliter piskefløde
200 gram frosne hindbært ( koges til hindbærsirup)
50 gram flormelis
vaniljesukker ( ca 1 tsk.)
Hindbær og Blåbær til pynt

Start med at lave din hindbærsirup
Bring hindbær, vand ( der lige akkurat dækker de frosne bær ) og flormelis i kog.
Kog det i ca. 10 minutter og lad det køle af.
Kør det derefter gennem en sigte, så du har en fin tyk hindbærsirup.
Sæt ovnen på 175 grader
Hak dine mandler i en blender eller minihakker ( Jeg hakker den ikke helt fint)
Pisk dine æggehvidertil marengs sammen med sukkeret
Vend derefte mandlerne i og kom blandingen i en springform med bagepapir.
Bag bunden i 25 minutter og lad den herefter køle helt ned ellers kan den være svær at få ud af formen.
Pisk flødeskum og bland hindbærsiruppen mens du pisker, så du får en flot lyserød skum.
Kom din hindbærskum oven på kagen som nu er helt kold
Pynt herefter med bær.


Jeg pynter på den lidt tilfældige måde det kan jeg bedst lide men man kan jo bruge alskens værktøj for at få helt små fine toppe eller knap så rustik overflade som mig.

Det her er en kage der har bedst af at bliver serveret rimelig hurtigt da bunden godt kan blive blød i køleskabet.

Find andre opskrifter her

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *