13   121
9   60
4   60
15   109
2   78
10   121
10   87
2   66
9   72
5   76

Glutenfri cheesecake med champagne og jordbær

Jeg elsker Cheesecake især fordi det er en kage man bare kan bygge man behøver ikke en ovn. Det kræver dog lidt tålmodighed især hvis man bygger i flere lag som jeg gjorde til vores nytårsfrokost. Vi var sammen med et vennepar og grundet vores hund der ikke kan være alene og deres et-årige besluttede vi at holde nytårsfrokost i stedet for nytårsmiddag. Det resulterede endda i at vores voksne børn også kunne deltage da de jo først skulle videre til festivitas lidt senere. Det er helt sikkert et “koncept” jeg vil anbefale. Havde vi ikke skulle hjem til Dronmingens nytårstale ville vi klart være blevet hængende. Næste år er jeg opsat på at leje et sommerhus og der starter min nytårsfest helt sikkert allerede til frokost igen.
Da vi var hos “Duen” og hendes familie var min opgave at købe noget østers, stembidderrogn og så lave en glutenfri nytårsdessert. Jeg valgte cheesecake med jordbær og champagne. Det var nytårsagtigt men også fordi den var let at transportere og krævede ikke den vilde anretning på location.

Cheesecake med champagne og jordbær

Det skal du bruge

4 blade husblas
100 g flormelis
400 g flødeost (Jeg bruger Philadelphia)
1 tsk. vaniljesukker
4 dl fløde
2 dl. champagne
1 pose frosne jordbær
1 bakke friske jordbær

Sådan gør du

Step 1 :

BundenTag en pakke kiks fra Semper og hak, blend eller klem kiksene til krummer. Du kan evt. samle krummerne med lidt smeltet smør. Jeg brugte glutenfri smørkiks så undlod ekstra fedtstof.
Beklæd en kagering med kageplast og placer den på en tallerken eller et kagefad. Kom “krummerne” på hele bunden og evt. lidt op af siderne.

Grundfyldet

Pisk fløden til skum ( ikke for tykt)
Bland flormelis og vaniljesukker i.
Til sidste vendes det med flødeosten.

Lag med champagne

Tag 2 dl. champagne og bring det i kog. Lad det koge til det er reduceret med 50%.
Tag 2 blade husblas og læg dem i koldt vand. derefter vrides vandet ud af dem og de opløses i den varme champagne.
Lad det køle helt af inden det blandes i halvdelen af grundfyldet.
Hæld det på kiksebunden og sæt på køl.
Chanpangnelaget skal have sat sig ´helt inden du kommer næste lag på,

Lag med jordbær

Tag dine frosne jordbær og bring dem i kog sammen med en dl. sukker. Kog det til en tyk sirup.
Tag 2 blade husblas og læg dem i koldt vand. derefter vrides vandet ud af dem og de opløses i siruppen.
Lad det køle helt af inden det blandes i det sidste af grundfyldet.
Hæld det oven på champagnelaget og sæt det på køl.
Kagen skal stå mindst 3 timer- gerne længere tid.

Til sidst pyntes kagen med friske jordbær.
Jeg er ikke så pyntesyg men man kan jo virkelig lave den fin med diverse finurligheder og da især nytårsaften.

Se mine andre simple kageopskrifter her

Alle generationer hyggede sig.

   

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *