10   45
14   50
5   116
8   76
3   69
18   76
3   33
12   67
4   83
19   120

Mors mad er den bedste i verden

Mor er den bedste kok

Jeg tror der er rigtig mange der synes deres mors mad ( eller et andet tæt familiemedlem )er den i verden. Det er selvfølgelig vildt subjektivt, men da også skønt at vi tænker sådan.
For nogle har det noget med traditioner at gøre, og for andre handler det om tryghed ved den mad de er vokset op med.
For mig er det noget med kærlighed. Det har i hvert fald ikke altid noget med evner at gøre.
Når jeg spørger i min egen familie herhjemme om deres top 3 af mine retter, er der ikke én genganger blandt 3 personer . Så det vil altså sige at min Chili Con Carne eller cheesecake ikke er blandt de bedste i verden. På trods af at jeg ellers virkelig gør mig umage.

Interessen for mad startede tidligt

Jeg har ikke altid interesseret mig for madlavning og bagning: Faktisk har det der med at lave mad været noget jeg synes skulle fordeles ligeligt mellem alle familiemedlemmer på trods af manglende evner –  Jeg gad det bare ikke. Jeg husker min tidlige barndom være fuld af hjemmelavet mad især når vi besøgte min familie i Nordjylland om søndagen. Grydestegt kylling med hjemmelavet agurkesalat, oksesteg og andre traditionelle danske retter. Jeg fik lov at være med i alle processer. Nærmest lige fra slagtning af dyret til den endelige tilberedning. Jeg elskede det indtil jeg i mine teenageår mistede interessen.

Hjemmelavet mad = omsorg

Når jeg tænker over hvornår interessen vendte tilbage tror jeg det var da vi mistede Max Emil og jeg gik lidt i sort og ikke helt kunne koncentrere mig om noget, udtrykke mig eller give fysisk kærlighed.

Jeg følte at hvis jeg i det mindste lavede god mad så viste jeg omsorg på den måde.

Jeg lavede på skift familiens livretter for at gøre dem glade og fandt ud af at jeg selv blev glad af det. At bruge tiden på at tænke retten, købe de rigtig gode råvarer og bruge tiden på at lave maden – det var omsorg fra mig. Det er det stadigvæk og samtidig er en kæmpe interesse for madlavning og råvarer kommet til, og jeg udfordrer mig selv med lidt sværere retter. Senest er bagning og ikke mindst hjemmelavede cocktails kommet til. begge dele fungere som ren terapi for mig.

Lidt fra sommerens kager og cocktails

Ude godt men hjemme bedst

Vi går meget ud og spiser. Jeg tror ikke man skal regne på hvor mange penge vi bruger på det. En ting er selvfølgelig at lave reearch til min app Copenhagen Junkie, men det er også ud fra interesse for mad. En interesse som hele familien heldigvis deler. Jeg prøver at finde den gyldne middelvej mellem madoplevelser ude og hjemme, så vi både får gode oplevelser ude og hjemme. Man bliver mere kvalitetsbevidst når man prøver meget forskelligt, og jeg er ikke snobbet. Jeg sætter lige så meget pris på en snasket burger, som en 3 retters menu på en god restaurant. Hver ting til sin tid, bare det er lavet ordentligt.

Jeg tilbyder tit at lave mad til folk hvis de holder et arrangement. Det er ikke fordi jeg mener at jeg nødvendigvis er den der kan gøre det bedst. Det er bare min måde at vise omsorg og interesse på.

Jeg tror ikke jeg er en bedre kok end så mange andre, men alt jeg laver er lavet med kærlighed. Det er den allervigtigste ingrediens.
Tænk over det næste gang du spiser din mors mad, og hvis du synes det er den bedste i verden så fortæl hende det!

Du kan finde mine opskrifter på mad og drikker her

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *