13   74
3   77
1   49
8   62
11   91
4   73
4   104
27   128
22   138
8   128

Risalamande kage

Denne Risalamande kage er intet mindre end genial.
Det er en kage alle kan lave. Det eneste der er lidt tricky er den del med husblas ( den skal helst ikke trævle ).

Du kan brugte dine rester fra julemiddagen.
Du kan få noget virkelig nemt til at se tjekket ud

Jeg er ikke selv den største fan af risalamande. Det er jo bare sådan en lidt kold grød med fløde. Bruger man den derimod som et element i kagen her er den genial. Faktisk står hverken julesmåkager, risalamande eller kirsebærsovs særlig højt på min liste med julefavoritter men i samspil sådan her fungere det meget fint. Det er sjældent at risalamanden bliver spist op hjemme hos os, og så gemmer vi den og spiser den næste dag igen. Det sker ikke i år. Jeg laver en kage ud af det sidste så vi kan få en fin dessert 1 juledag.

Husk at hele meningen med denne kage er at den skal bygges af rester og derfor er jeg ikke så obs på mængde osv. Tag hvad du har. Kagen kan jo både være højere og lavere end jeg har lavet den her. Jeg har lavet den 3 gange i år og alle 3 gange har sen smagt forskelligt.

Risalamandekage med kirsebærsovs

Det skal du bruge:
Julesmåkager eller kiks
25 g smør
En portion risalamande
1 dl fløde
1 glas kirsebærsovs
2-3 blade husblas

Sådan bygger du din Risalamande kage

Tag  hvad du har i skabet eller i skålene af julesmåkager. Det bliver bedst med nogen der har lidt krydderi.
Jeg brugte brunkager og pebernødder.

Kvas kagerne i en pose med en kagerulle eller kom dem i din minihakker og lave krummer ud af dine kager.
Smelt ca 25g smør i en gryde og bland det sammen med dine kagekrummer.

Tag en kagering
Jeg brugte bare ringe fra min springform ) sæt den på en tallerken og beklæd den med kageplast.
Den kan sagtens bare laves i springformen kageplasten giver bare en pænere finish.

Fordel den fugtige kagemasse over hele bunden.
Tryk den gerne lidt op af siderne – Det må gerne være ujævnt. Det ser pænt ud.

Læg din husblas i koldt vand i ca. 10 minutter.
Tag en dl piskefløde ( let pisket ) og varm op så du kan opløse din husblas heri.
Vrid husblasen, kom den i fløden og rør langsomt rundt  til den er helt opløst.
Lad blandingen få stuetemperatur

Tag din risalamande, som ikke må være køleskabskold og bland din fløde heri.
Hæld det over på småkagebunden og stil den i køleskabet i minimum 2 timer.
Kagen kan serveres med varm eller kold kirsebærsovs.

 

Man må vel godt lige selv smage…

 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *