9   41
14   50
5   116
8   76
3   69
18   76
3   33
12   67
4   83
19   120

Solo Dining med NUÈT hos Gemyse

REKLAME/INVITERET

For et par uger siden var jeg inviteret til et lidt “sjovt” event. Solo Dining arrangeret af Zapaca Nuet på Gemyse i Tivoli. Og Gemyse er altid en god ide, så bare derfor var jeg klar.
Konceptet går ud på at man spiser alene sammen med andre. Forstået på den måde at madoplevelsen er helt din egen. Beskrivelse på eventet var følgende. :

Inden eventet

Kniv, gaffel og hovedtelefoner

Helt lavpraktisk kommer det til at udspille sig på den måde, at hver gæst bliver placeret alene, men i et lokale med andre spisende gæster. Her vil de få udlevet et sæt hovedtelefoner, som de skal tage på. En voice over vil så guide dem igennem de forskellige sanselige oplevelser, middagen byder på suppleret af udvalgt musik og baggrundsambiens, der underbygger den gastronomiske fortælling.

Menuen er blevet til i et samarbejde mellem Mette Dahlgaard, der er køkkenchef på Gemyse og World Class-bartenderen Michael Hajiyianni, der til dagligt arbejder på cocktailbaren Ruby. Selve menuen vil først bliver præsenteret på aftenen, men Mettes forkærlighed for ”det grønne køkken” tegner allerede nu et billede af en middagen, hvor restaurantens urtehave spiller en vigtig rolle. Menuen er bygget op omkring idéen om at give sig hen til smage, farver, idéer og uforudsete elementer på tallerkenen. ( Fra presse ).

Under eventet

Så med den information mødte jeg altså op en smuk vintereftermiddag i Tivoli. Smuk er nok det ord der er mest gældende i den her beskrivelse. For både settings, æstetiken og tanken bag solo dining er virkelig smuk . På trods af at man lige skal finde sig tilpas i sin egen krop med sådan en oplevelse, var det let at komme ind i stemningen.

Oplevelsen var måske anderledes for mig, fordi jeg kendte 20% af de andre i lokalet i forvejen. Jeg havde det lidt ligesom i 5 klasse, hvor jeg kiggede efter matematikgeniet ved siden af mig når der var prøve. Jeg kiggede efter hvor langt, hurtigt og meget de andre spiste og drak. For nu at tjekke om jeg nu spiste og nød og smagte på maden længe nok.
Maden og cocktails var virkelig lækker og anderledes, og da der bagefter blev fortalt om bagtankerne bag gik alt op i en højere enhed, for mig i hvert fald.

Jeg kunne godt vise billeder af maden her, men egentligt synes jeg det er synd for det visuelle er halvdelen af oplevelsen, og så er den jo ligesom “ødelagt”. Jeg kan kun opfprdre til at prøve det af. Udover at få dejlig mad og drikke, lærer man også et og andet om sin egen psyke og ikke mindst vaner ved måltiderne. Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg havde lyst til lige at scrolle ned gennem Instagram på min telefon.

Spis alene

Jeg har skrevet om det der med Solo Dining før, da det jo er noget jeg har været nødt til at praktisere en del på mine rejser. Det kan på mange måder være grænseoverskridende. Det er man ligesom ude over med det her koncept – It´s fashion baby. Det er smart, for man bliver ikke forstyrret af familie, venner eller andet der kan forstyrre madoplevelsen.
Faktisk vil jeg udover minderne om de skønne smage også tage noget andet med mig derfra. Lidt mere mod til at gå mere ud og spise alene, når jeg skal prøve en ny restaurant. For lige så rart som det er at sludre med en veninde eller kæreste over en dejlig middag. Lige så godt er det at bare nyde maden i sit eget selskab, og måske give den 100% opmærksomhed.
Og jeg ved ikke hvad det er for en social indstilling nogle render rundt med ( inklusiv mig selv i mine yngre dage. Det der med at hvis man spise alene, så har man hverken venner eller familie. Men måske har man netop det 24/7 og vil bare grene have lidt fred.

Du kan også prøve solo dining

Og måske behøver du ikke engang gøre det helt alene. Man kan jo godt tage derind med nogen for at dele oplevelse bagefter ( og jeg gentager BAGEFTER).  Pop-up restaurant Nuet løber af stablen den 27. februar kl. 16.30 og 20.30 på Gemyse i Tivoli.

Billetterne kan købes på følgende link:
https://madbillet.dk/show/event/solo-dining-med-zacapa-nuet-paa-restaurant-gemyse/0/0/0/danish

Reklame: jeg var inviteret til dette event og skriver om det fordi jeg håber du også vil prøve det.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *