Ystad Saltsjöbad – Balsam for sjælen

I kender det sikkert godt det dér sted man ser alle bloggerne tager hen. De romantiske par og alle de smarte københavnere … Ystad Saltsjöbad.

Jeg har selv været der 4 gange og senest ugen før jul sammen med min datter Josephine. Ærligt må jeg indrømme at det her var den bedste gang. Og der har bestemt ikke været noget galt med hverken Ystad eller selskabet de andre gange. Dette besøg var bare tiltrængt, og den dato meget tæt på jul som jeg stressede lidt over tilbage i oktober da jeg bookede, viste sig at være helt perfekt. Det var lige den time out der skulle til, før julen for alvor pressede på.

I en sammenbragt familie som vores i den situation vi står i lige nu, handler det meget om at tage hensyn til hinanden, få løst de daglige opgaver og en masse rummelighed over hele situationen. De enkelte forhold kan derfor godt blive forsømt i forsøget på at få helheden til at spille. Så derfor trængte Josephine og jeg til de her 24 timer i tosomhed. Hvor vi bare kunne hygge, slappe, spise og slappe igen, uden hensyn til mad, lektier, gavekøb, hundeluftning og alle de ting vi gør derhjemme.

Det eneste “problem” med sådan en tur her er at man vil nå det hele, se det hele, prøve det hele og samtidig slappe af. Det er jo et spahotel med diverse varme og kolde bade, pools, saunaer og behandlinger. Når man booker en enkelt overnatning har man 24timer på stedet. Man får værelset kl 15, tjekker ud næste dag inden 11, men må bruge spaen indtil kl 15.
Jeg har prøvet alt, set alt og smagt det hele på Ystad Saltsjöbad, men sidst fandt jeg sammen med Josephine den perfekte sammensætning af et afslappende ophold.

Vi boede på værelse 323 en dejlig rummelig suite i den originale Ystad indretning – Badehotelstilen når den er bedst.

Efter indtjeknig iførte vi os de vamsede badekåber og begav os ned i spaafdelingen, dog ikke for at bade, men for at slappe af i den nye lounge der er indrettet som en stor sovesal – mega hyggelig og man falder let hen, især hvis man som mig lige fik en “White Shangria”.

Efter at have ligget og blundet, snakket og drukket en enkelt drink gik vi på værelset og klædte om til middaggen i restaurant Port, hvor vi fik en 3-retters menu. Jeg vil nøjes med at lige vise vegetarretten som var noget selleri med linser. Det lyder umiddelbart ikke synderligt interessant men det smagte virkelig godt og mættede så jeg ikke havde plads til dessert.

På værelset læste, bloggede og sludrede vi nogle timer inden vi faldt i søvn.

Vi vågnede til den her udsigt og måtte efter morgenmaden selvfølgelig lige ned på stranden og gå en tur. Apropos gåture og natur så er der mange fantastiske ruter man kan gå, løbe eller cykle for den sags skyld rundt om hotellet. Der ligger de sjoveste finurlige sommerhuse på strækningen langs stranden man godt kan bruge lang tid på at gå og kigge på.  

Efter udtjekning fra suiten gik vi i spaen, hvor vi hoppede fra koldt til varmt vand, boblebad til sauna indtil vi ikke gad mere,  og gik derefter up i den gamle lounge med udsigt ud over vandet. Her var der hygge med hjemmebragt fodmaske, håndmaske og ild i pejsen. Vi var bløde som barnerumper da vi satte os i Fiaten og kørte mod København.
Sådan en tur her kan anbefales til alt mulig slags hygge. Det var ideelt til mor/datter. Der var masser af par og familier. Det eneste man skal huske er at der ikke er adgang for børn under 16 i spa området, hvilket jo er med til at gøre det meget afslappende – Det var lige hvad vi havde brug for.

Vil du afsted?
Det er forskellig hvor det kan betale sig at booke. I skrivende stund har Wellness deal et rigtig godt tilbud, som jeg benyttede mig af til et par julegaver, YSB selv har også en del spændende pakker på egen hjemmeside og ikke mindst har Du Glemmer Det Aldrig også tilbud på opholdet ind imellem. Det kan godt betale sig lige at tjekke de tre links ud alt efter hvornår du vil afsted – God Tur!

 

Du kan læse Josephines tanker om turen her

 

 

 

 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *