19   115
2   48
7   60
6   98
7   83
9   82
9   72
6   86
18   61
6   78

De bedste julefilm// toplisten

Noget af det der er med til at få mig i julestemning er altså en god amerikansk julefilm. Denne ene gang om året er det ok at alt er amerikansk og ikke mindst storslået på grænsen til det overdrevne. Julen ER trods alt kærligheden og miraklernes tid. Hver aften hygger jeg mig med en julefilm både nye men også nogen jeg har set før. Det er lavet nogle vel producerede klassikere som naturligt nok indfinder sig på top 10 og jeg har udover det fundet en masse af de der små søde produktioner der kommer hvert år. Mine kriterier er ret enkle, jeg er mest til kærlighed og mirakler og knap så meget til nisser. En enkelt produktion  med Kurt Russel som julemand har dog sneget sig ind, da han er sjov i rollen og historien er nutidig og sød men den morale der jo også er at finde i denne tids julefilm. Det må meget gerne foregå et sted hvor der er mulighed for sne. Jeg så en der var optaget i L.A og det virkede ikke rigtogt for mig ( Min førsteplads foregår delvist i L.A MEN der er også scener fra snefyldte England og det redder det meste. Jeg kan se gennem fingre med en halvdårlig produktion hvis der er hundehvalpe eller en flot mand. Men hold dig til de øverste 10 på listen der alle indeholder de ting en rigtig julefilm skal.

1.The Holiday ( HBO Nordic)
Kombinationen af Cameron Dias, Jude Law, Kate Winslet og xxxx er fantastisk. Kate er klart min favorit både som skuespiller og hendes rolle. Det er en kærlighedshistorie og et billede af to verdener men tonsvis af humor og den er knap så tyk på sødmen som andre julefilm. Jeg tror ikke der kan rykkes ved denne førsteplads

2. Love actually ( Viaplay )
Jeg elsker Hugh Grant også i denne film som ellers er spækket med andre særdeles udemærkede skuespillere. En sammenkobling af mange små historier der til sidst giver mening i en højere enhed der virkelig sparker til julestemningen. Vi er hele følelsesregisteret igennem.

3. The Family Stone ( Netflix)
Den har jeg først “opdaget i år” og historien er surreal MEN jeg elsker Diane Keaton og flere af de andre skuespillere. Sarah Jessica Parker spiller igen den mest belastende type ever ( Var hun også så tåkrummende irriterende i SATC?).
Nå, men jeg elsker familiehistorien og sammenholdet i denne film og så har den det sjoveste twist.

4. Office Christmas Party ( Netflix)
Hvis du har set Ozark så elsker du nok Jasen Bateman – han er fantastisk og det er han også her. Denne film er ikke den normale julefilm men mere en julekomedie med et wannabe “Tømmermæmd i Vegas plot” men egentligt meget forfriskende og sjov. Jeg tror aldrig jeg har set Jenifer Aniston spille så sur før og det i sig selv er nærmeste hele filmen værd. Men der er ikke så meget julehjerte, baby og hundehvalpe over den her.

5. Christmas Chronicles ( Netflix)
Denne nye julefilm fra 2018 røg ind på listen pga historie, nutidighed blandet sammen med myten om julemanden og troen på julens magi og så er Kurt Russel sjov og god i rollen som Santa. Igen en julefilm der er overdrevet men altså jeg tænker alt er tilladt i den her genre og blandingen medmennesker og animationer er godt lavet og skærer ikke som så i mine øjne som den slags ellers godt kan og jeg giver også lidt længere på den slags effekter når det er julefilm.

Og nu til klassikerne…

6.Die Hard ( ViaPlay)
Man kan diskutere lidt om Die Hard er en julefilm da den ikke holder al den sødme og magi man forventer MEN det er trods alt en film der emmer af action, foregår til en julefest og lad os ikke glemme Ho Ho Ho scenen og den vigtige detalje at mændende også ryger på den her. Skulle man komme til at råbe Yuippie Ki Yay Motherfucker istedet for glædelig jul i ren gensynsglæde over filmen, vil alle da forstå.

7. Home Alone 1 & 2 (Viaplay)
Kan man se filmen uden at tænke på Macaulay Culkin´s sørgelige skæbne den dag i dag er den også et julehit. Hold nu kæft hvor var han sjov og nuttet og selvom den er fuld af en “fald på halen” humor jeg ikke elsker sådan helt vildt er den god underholdning for mange aldersklasser. Både 1 & 2 skal ses igen herhjemme i juledagene.

8. National Lampoon’s Vacation (Fars fede juleferie ) Viaplay
The Griswold skal heller ikke glemmes når vi taler jul. Jeg har dog det problem at jeg engang imellem lige bliver nødt til at forlade stuen når det bliver for pinligt. Pinligheden holder gennem alle Fars Fede Ferie filmene og bliver ikke mindre i julefilmen, og jeg elsker fortællingen om hvordan amerikanerne pynter og skal overgå hinanden med pynt.

9.The Polar Express (Viaplay)
Jeg er ikke den største fan af hverkene aminerede film eller musiclas men historien er så god ( en rigtig ventyrsfilm)og det er mega godt lavet så jeg overgiver mig og ser igen hver jul

10. Pending
Jeg er i tvivl om 10 pladsen. Jeg synes den skal gå til en af de mange produktioner der bliver lavet hvert år og jeg har set en eller to hver aften i denne måned og stopper ikke før d. 26 om aftenen hvor julen er slut i min optik.
Herunder får du listen over dem der kan ses, der er altså også meget skidt imellem og jeg advarer lige om mega meget sødme, lidt for pæne mennekser og masser af umulige ting der INTET har med virkeligheden at gøre. Alligevel har jeg fældet en tåre eller to til filmene på listen, men jeg er også mega let.

A Christmas Prince ( Netflix)
A Christmas Wedding  ( Netflix )
Christmas with a View ( Netflix)
Christmas Inheritance ( Netflix)
Once Upon a Holiday ( Netflix)
Christmas Wedding Planner ( Netflix)
Angel of Christmas ( Netflix

Paper Angels ( Viaplay)
Last Vermont Christmas ( Viaplay)

Mery Kissmas ( Viafree)
The Flight before Christmas (Viafree)
Second Chance Christmas ( Viafree)
Lykkelig til Jul ( Viafree)
Love always Santa ( Viafree)
One Starry Christmas ( Viafree)
The Christmas Gift ( Viafree)
( Der ligger i skrivende stund 59 julefilm man kan se på Viafree. Jeg giver dem som regel lige 15 minutter til at komme igang, hvis noget irriterer mig det kan være dårlig castet mandlig hovedperson ( læs ikke pæn), et sted hvor det ikke sner, et flabet barn ( man ved godt det ender med at barnet jo bare er misforstået og bliver en ren engel, jeg gider bare ikke vente 1,5 timer på det) eller noget helt andet.

GOD FORNØJELSE

 

 

 

 

 

 

 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *