Faste hver 3. dag

Status lige nu

Jeg faster hver 3 dag. Jeg er en uge inde i forløbet.
1 fastedag var ok.  2 gang var rigtig svær,  og her 3 gang er det som om at det psykisk er nemmere. Jeg er dog stadig sulten. De 2 første gange havde jeg hovedpine – Den er væk.


Hvorfor faste?

Jeg skrev sidste år om det der med at faste. Jeg gjorde det indimellem i 24 timer af gangen var rigtig glad for det.
For lige præcis 2 år siden var jeg i gang med at tabe 10 kg og feb, marts og april 2017 var fuld af sunde vaner.Jeg ryddede totalt op i mit liv. Dengang var det meget på et psykisk plan, og der blev rodet godt og grundigt ved min mentalitet og forhold til min egen krop.

Jeg tabte mig fra 73 kg til 60 kg, og havde det fint fysisk med den vægt. Fordi jeg lagde 24 timers faste ind engang imellem har jeg egentligt ligget stabilt både fysisk og psykisk længe.

Men det sidste halve år har jeg grundet min livsstil med mange restaurantbesøg med alt hvad der hører til, haft svært ved at holde vægten. Jeg ligger og roder rundt mellem 60-65 kg og har svært ved at stabilisere mig. Udover at bukserne strammer lidt er det ikke på den måde et problem med vægten. Jeg ved jeg kan tabe mig hvis jeg har behov for det, og jeg er ok med at have lidt ekstra på sidebenene i vinterhalvåret. Det er faktisk helt naturligt – har jeg læst et sted.

Jeg træner et par gange om ugen og går mange mange skridt hver dag med min hund, men jeg kan mærke at i perioder med meget mad mange dage i træk sker der noget sådan rent psykisk, og jeg prøver derfor om det med faste kan være et værktøj til bedre balance.

Jeg vil gerne være sund og leve længe og det behov overskygger forfængelighed og den slags, men jeg vil også  gerne nyde de gode ting i livet. Alt med måde som man siger. Lige om lidt skal jeg have et glas fredagschampagne og jeg skal ud og spise i aften.

 

Fordele ved fasten ?

Udrensning
Nedbrydning af syge/døde celler
Mere energi
Bedre immunsystem
Bedre fordøjelse
Skarpere sanserne

Jeg har hørt mange ting om faste og der findes en hel masse forskellige former. Lige fra periodisk faste, hvor du faste i et bestemt tidsrum f.eks fra kl 20.00 om aftenen til kl. 12.00 næste dag. Til den heftige vandfaste, hvor man i helt op til 30 dage kun lever af vand. Der er 5:2 kuren og efterfølgeren dodo kuren ( day on/ day of).

På 5:2 kuren må man de to dage man faster stadig få 500 kcal men her bliver det besværligt for mig fordi jeg skal til at tænke over at jeg må få noget, meget lidt og det er faktisk lettere for mig at jeg ikke må få noget og ikke skal tælle noget. På Dodo er der før faste, under faste og efter faste måltider. Bare  det at skrive det ,gør mig forvirret. Jeg tvivler altså også på at man opnår effekten fra fasten, når man sådan går og småspiser indimellem.

Hvad betyder det for mig?

Faste er for mig at min krop ikke skal bearbejde noget mad fra aftensmaden dagen før fastedagen til morgenmaden dagen efter fastedagen. Dvs. omkring 36 timer plus minus. Planen er at gøre det hver 3 dag i 3 måneder med en status hver måned. Hvis jeg får det dårligt føler ubehag eller andet, så spiser jeg selvfølgelig bare noget mad. Det er mig selv der bestemmer!

 

 

 

 

 

 

 

 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *