Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/cphstories.dk/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 706

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/cphstories.dk/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 706

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/cphstories.dk/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 707

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/cphstories.dk/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 707

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/cphstories.dk/public_html/wp-content/plugins/loco-translate/loco.php on line 150

Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /var/www/cphstories.dk/public_html/wp-content/plugins/mainwp-child/mainwp-child.php on line 39
Julekage med kirsebærskum og nøddebund - Cph Stories

Julekage med kirsebærskum og nøddebund

Denne kage opstod lidt ved et tilfælde og har nogle ligheder med min Christianshavnertærte. 
Jeg ville gerne lave en kage der havde smagene fra jul, men som var lidt lettere end de mange andre julekager man kan lave.
En af mine yndlingskager er jo en nøddebund med skum og bær. Derfor tænke jeg hvorfor ikke prøve at lave Christianshavnertærten i en juleversion. Grundprincipperne er det samme, med marengs/nøddebund og bærskum. Ydermere ville jeg gerne holde lidt fast i bruge de ingredienser man måske har i skabene her i juletiden i forvejen. Så nødder, fløde og ikke mindst kirsebærsovs virkede oplagt. Man kan sagtens vore mere fancy end mig og selv lave sin kirsebærsovs, eller gå all in med amaretto kirsebær eller den slags. Jeg foretrækker bare at holde det enkelt.

Julekage med kirsebærskum og nøddebund

Bund:
100 gram mandler
100 gram hasselnødder
200 gram sukker
4 æggehvider
1 tsk kanel

Pynt:
3-4 deciliter piskefløde
1 glas kirsebærsovs
50 gram flormelis
vaniljesukker ( ca 1 tsk.)

Hak dine mandler og nødder  i en blender eller minihakker.
Pisk dine æggehvidertil marengs sammen med sukkeret
Vend derefter nøddeblandingen i og kom det i en springform med bagepapir.
Til denne bund plejer jeg at bruge en springform på 22 cm men da jeg gerne ville have en højere lidt mere robust kage brugte jeg en på 16 cm til denne. Det er ok at bunden falder sammen når der kommer fyld på
Bag bunden i 30-35  minutter og lad den herefter køle helt ned ellers kan den være svær at få ud af formen.

Opblød 2 blade husblas I koldt vand i ca. 10 minutter.
Tag din kirsebærsovs  og tag et par skefulde i en gryde varm det op og smelt din husblas heri.
Afkøles helt inden den blandes i skum.

Pisk herefter fløden til skum sammen med flormelis. Når den er færdig blander du din kirsebær sovs med husblas i, så du får en flot rød skum. Lad kagen stå køligt et par timer inden servering så skummet når at sætte sig.
Skal kagen serveres med det samme kommer du kirsebærsovs over. Skal den stå kan du nøjes med at pynte med de hele bær fra sovsen og hælde det sidste over ved servering.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *