12   56
2   104
16   137
6   59
12   148
35   128
11   128
12   118
5   111
4   124

En middag med Zacapa og sans for detaljen

For et par uger siden ( sidste onsdag i november), var jeg inviteret til Stockholm for at prøve at spise middag på en helt særlig facon. Jeg skulle opleve Rom producenten Zacapa´s koncept NUET.
Konceptet afsætter i den tanke,  at vi bruger flere ressourcer på mad og drikke end nogensinde før. Vi bruger penge, vi læser om sundhed og ernæring, og vi kæler for detaljerne i køkkenet. Men paradoksalt nok når det kommer til selve det at spise måltidet er vi tit forhastede, ikke nærværende og bruger set i forhold til at det forarbejde der ligger,  ikke særlig lang tid på at spise.


NUET er en pop-up restaurant der har noget til alle sanserne. God mad lavet af Sveriges bedste kokke, lækre drinks mixet af dygtige bartendere, en talentfuld violinist til at sætte stemningen og mindfull ekspert til at guide igenne middagen så man får det fulde udbytte og lærer at benytte sine sanser på en anden måde

Og jeg kender det godt lidt fra mig selv, altså det der med at bruge en masse tid på at lave mad og så er den nærmest spist på 20 minutter eller mindre. Det ærger mig tit, og derfor sagde jeg ja til at deltage i den spændende middag.

Det er jo en lidt sjov størrelse at flyve fra København til Stockholm og sætte sig ind i en taxa og køre hen på en restaurant hvor man så skal tage det helt stille og roligt og være mindful og zenagtig, faktisk tæt på umuligt. MEN de skønne settings på Paradiso gjorde at man hurtigt glemte alt omkring sig og bare var der. Selskabet fejlede bestemt heller ikke noget da jeg var fløjet afsted sammen med andre søde mad interesserede skribenter af forskellig slags.
Nu tænker du måske at alt det her lyder meget godt. Det var det skam også, men der var et “MEN” ved hele arrangementet og det kunne jeg egentligt have sagt mig selv, da ordene mindfulness og mobiltelefoni bare ikke rigtigt klinger sammen. Vi måtte ikke fotografere eller telefonere eller bruge andre digitale apparater under middagen OVERHOVEDET. Og det er med skam i sindet,  at jeg må skrive  jeg havde svært ved det. Jeg havde abstinenser og selvom alt ved middagen var formidabelt må jeg indrømme at jeg flere gange greb mig selv i at lige lede efter min telefon ( som selvfølgelig lå slukket i tasken )

Jeg har ikke lyst til at fortælle i detaljer hvad middagen bestod af, alene af den årsdag at konceptet kommer til danmark allerede i januar og hvis man har lyst til at prøve. Det er nemlig hele konceptet i sin enhed der er fedt. Men kort fortalt fik vi en velkomstdrink og hilst på hinanden. Herefter satte vi os ned og konceptet blev præsenteret. Der blev spillet musik ( specielt komponeret til maden ) hvorefter første ret blev serveret. Til hver ret fik vi en cocktail, alle naturligvis med Zacapa rom specielt tilpasset retterne og vi blev guidet gennem måltiderne med små fif til at ændre smagsoplevelsen og nydelsen. Det hele blev afsluttet med endnu et nummer fra violinisten.

Jeg vil nødigt afsløre for meget da konceptet kommer til København allerede i januar, men jeg vil lade billederne tale for sig selv og håbe de giver dig lyst til at deltage i sådan et arrangement. Jeg fik ud over den gode smagsoplevelse også et par andre ting med hjem. Egentligt burde den første være indlysende: Lad være med at tage billeder, tale i telefon eller være på computer mens du spiser. Ikke desto mindre sker det faktisk en del herhjemme. Men det er let at implementere. Lad være med at tage din mobil med til bords!

Skulle du have lyst til at prøve selv kan du deltage i arrangementet næste år. Det sker på Gemyse i Tivoli d. 18. januar. Du kan købe billetter på Billetto lige her.

Det er faktisk ikke en dårlig julegaveidé. Oplevelser er altid gode og denne her er helt speciel. Men lad mig opfordre til at allerede nu slukke alle elektroniske devices men du spiser her i julen.

P.S jeg er pjattet med billederne på væggen, ja i det hele taget var settingen rigtig fin og styling af lokalet til UG+.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *