13   121
9   60
4   60
15   109
2   78
10   121
10   87
2   66
9   72
5   76

I næste uge får jeg ny kæreste

Dvs. ikke på den måde, at jeg bliver kærester med en anden end Jan, men han skal have nye stamceller. Så han får jo faktisk ny DNA – Det er sgu da helt vildt at tænke på! Det er hans søster, der er så storsindet at hun donerer – og hvor heldigt er det ikke lige, at hun er et match!!

Om lige præcis en uge starter Jan sin behandling for MDS. Jeg prøver at forberede mig, så godt jeg kan sådan mentalt. Det er en uge med medicin, kemoterapi, stråler og til sidst en stamcelletransplantation, og jeg må indrømme at jeg har ondt i maven over at tænke på det. Jeg har det sidste stykke tid godt vidst at det var den eneste mulige helbredelse, og derfor er der ingen vej udenom, men det har ligget ude i fremtiden, og vi har begge været i stand til at skubbe det lidt væk.

Men nu er det lige om lidt. og de sidste nætter har jeg sover virkeligt dårligt. Jeg vågner op og ligger søvnløs og spekulerer om jeg nu har gjort alt jeg kan for ham. Sandheden er desværre bare at man ikke rigtigt an at forberede sig på sådan noget vel. Der er ingen der ved hvordan han reagerer på hverken kemo, stråler og vigtigst af alt transplantationen. Så jeg må vel bare forberede mig på at være forberedt på ALT.

Jeg har undersøgt alt jeg kan om behandlingen, bivirkninger og hvad vi skal være opmærksomme på, men jeg tænker hele tiden at der måske ligger guldkorn derude jeg ikke ved noget om, og som gøre hele forskellen. kald mig bare optimist, men jeg bruger stadig adskillige timer på nettet hver dag.
Der er 1000 regler vi skal overholde, og jeg er mega bange for at glemme noget. Jeg tror at jeg kunne spritte en god del af Københavns kommune af med alt det håndsprit vi har herhjemme for at bekæmpe bakterier og den slags, og jeg beder til ham deroppe om varmere vejr asap. så bliver virus risikoen lidt mindre for os andre han er i selskab med. Jeg har bestilt bøger om antiflammatorisk kost  osv.
Jeg kan slet ikke forestille hvordan har selv har det lige nu. Jeg ved han er en fighter, og der hersker ikke så meget som 1% tvivl i mit sind om at han kommer fint igennem det her, men jeg bryder bare min hjerne med, hvad faen jeg kan gøre for at gøre det lettere.

 

Hvad kan man så gøre, når man som mig er pårørende?

Man er jo den syges advokat i forhold til læger, sygehus osv. en rolle jeg tager rimeligt alvorligt. Jeg er ret sikker på, at de på Rigshospitalet synes, at jeg er en lidt belastende type nogen gange. Men jeg har så mange ubesvarede spørgsmål, og jeg kræver altså svar. Det kan også være svært for den der er syg, at kapere alle de info man hele tiden får, og derfor er det måske rart med en der ser det hele lidt oppefra og er ligeglade med om folk bliver sure. Lige i det her tilfælde må det gøre sig gældende at der findes INGEN dumme spørgsmål og at man godt må spørge mange gange for at være sikker på at man har forstået tingene. Jeg ved godt, at Jan bliver helt pinlig over mig nogen gange, fordi jeg er lidt skrap – men hey han har jo ikke bare brækket benet vel.

Udover at gennemhøvle nettet for alt der har med behandlingen at gøre, har jeg også forberedt mig på at sætte ambitionsniveauet ned ift. hvad jeg når, og jeg skal på ingen måde føle mig for fin til at bede om hjælpe til det praktisk hvis det kommer dertil. Men jeg har fundet ud af at det hjælper mig at være praktisk og at have noget at tage mig til så jeg tænker at jeg kommer til at lave det meste selv alligevel.

Og selvom det måske lyder ego agtigt, skal jeg også lige huske at tage lidt tid ud til at ”pleje” mig selv. “Man kan ikke hælde fra en tomt glas” som man siger, og det kan der være noget om. Jeg har valgt et begynde et træningsforløb i Cramers Studie lige rundt om hjørnet. Det virker helt rigtigt for mig, og allerede efter den første træning i dag, har jeg en følelse af at der bliver passet på mig. Også her er det blot med et ambitionsniveau om at holde mig i gang. Der er ikke noget med håb om en sixpack inden sommer osv. Den slags bliver så ligegyldigt, når man gennemgår de her ting.

Måske tænker du, at det er egoistisk at jeg tænker på mig selv, men jeg ved af erfaring, at hvis jeg skal være stærk psykisk så skal jeg være fysisk ok. Min coach får også en opringning her i ugen, og der skal aftales tider, så jeg ved, at jeg kan åbne ventilen overfor en der ikke er Jan en gang imellem i det her forløb.

For nogle vil det her indlæg være for meget info, og for andre vil det være for lidt, men det er sådan tingene er uden omsvøb. Jeg ved ikke mere, og jeg kommer heller ikke til at skrive så meget mere om det, før end vi er på den anden side. Bloggen bliver om muligt opdateret løbende som den plejer.

P.S Gad vide om man ændrer karakter med en ny DNA  ? Jeg håber det ikke, for han er nu ret fantastisk  ❤❤❤

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *