Solo dining// Tør du?

Efter at have skrevet mit indlæg i går om at rejse alene, blev jeg ved med at tænke på det der med at spise på restauranter alene – solo dining. En løsning er jo selvfølgelig take away og spise det på hotelværelset, eller få roomservice. Det er heller ikke et sjældent syn at se folk sidde alene på hotelrestauranter osv. Men det er svært at lære noget om et lands madkultur og opleve gode restauranter hvis man ikke “tør” gå alene ud. Så jeg lurede lidt rundt blandt ligesindede og fandt nogle forskellige råd:

– Spis på en cafe eller et andet uformelt sted evt.  med udendørsservering. Det er mere casual og det virker helt naturligt at sidde med en bog el.lign.

– Spiser du indenfor, så vælg en siddeplads i baren, eller hvis de har en disk.. Det gør jeg ALTID herhjemme i Kbh hvis jeg spiser alene. Og hvis muligt tal med bartenderen eller serveringspersonalet ( hvis de har tid) og få gode lokale råd. Sushi restauranter har tit den slags… og Burger joints.

-Vælg en restaurant med båse – det giver mere privatliv – desværre er det tit til minimum 4 personer.

– Lad være med at bede om et bord til to og sig at din “ven” kommer senere. Det er mere pinligt at være blevet brændt af end at spise alene. Øv dig i at sige A table for one med værdoghed 😉

-Og tag dig så sammen. Du har valgt at rejse alene, du har betalt for det og det ville da være helt skørt at sidde og lure på et hotelværelse med en clubsandwich ( men hvis du gør det så bestil fritter on the side).

-Lad være med at sidde og kigge på din telefon. Det er også kikset når man er alene og er tydeligt tegn på usikkerhed. Ingen er så populære at de ikke ka lade telefonen ligge mens de spiser.

Er man helt desperat kan man gå på noget der hedder inviteforabite.com og søge andre at spise med. DET ER KUN FOR KVINDER!! Så ikke noget lummert eller mulighed for dating her. Men altså jeg tænker lidt, at det er næsten værre at skulle være tvunget til at spise sammen med en der bare er helt væk fra vinduet end at spise alene.
Men for sjov skyld prøvede jeg lige at taste Palma de Mallorca ind… men “desværre” var der ingen hits på de datoer jeg havde valgt. Så kan man jo sagtens være eventyrlysten.
Skærmbillede 2016-08-14 kl. 16.52.11

OG lige en sidste vigtig ting de damer.  FYI – Der findes altså mænd derude som går ud fra, at hvis du sidder og spiser alene, og har  gjort bare en lille smule ud af dig selv, så er det fordi du gerne vil have sex med dem. Men du kan komme uden om det ved at tage mega kikset tøj på og evt. lade være med at gå i bad, eller du kan vælge at have styr på attituden, hvile i dig selv og udstråle, at det ER den mest naturlige ting i verden at du spiser en 5-7 retters menu alene – med tilhørende vin menu selvfølgelig.

P.S der er simpelthen et ord for hvis man er bange for at spise alene  – solomangarephobia. Så ved I det…

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *