Dubai is not a country…

Den mest udbredte misforståelese jeg møder omkring Dubai, er at det er et land. Dubai er en delstat i de Forenede Emirater ( der er 7 i alt). Hvis du sidder og vender øjne nu og tænker ja det ved jeg sgu da godt, så er det bare super. Men der er altså mange der ikke ved det. Ydermere har jeg lagt mærke til, at rejsebureauer markedsfører alle emiraterne under Dubai, hvilket er helt skørt. De kan og har alle noget forskelligt. Den tur jeg er på lige nu, går mest ud på at belyse hvad man egentligt kan i Dubai og hvordan man finder rundt i den zoo som det lidt er.  Er det værd at tage en tur op og se verden fra Burj Kalifa? Kører de virkelig helt skørt på ørkenafari? Hvordan ser Burj Al Arab ud indvendigt – Er det virkeligt verdens mest luksuriøse hotel?
img_4723 img_4728

Jeg er blevet udsat for lidt af hvert i de dage jeg har været her. Både godt og storslået, men også kulturchok. Jeg ved allerede nu hvilke området jeg skal ( og vil råde andre) til at holde sig fra, og hvad der er hyggeligt og fint. Desværre hænger hyggeligt og fint også sammen med penge her i Dubai.

img_4739

Jeg laver en lille guide til hvad jeg synes man skal se, og hvad der efter min mening er ligemeget. Jeg er f.eks ikke meget for Zoologisk have vel – heller ikke selvom dyrerne har aircon om sommeren – Hold nu op og luk lortet. Nå det var et sidespring.
Generelt for alle dele af Dubai er, at de giver følelsen af at være kommet til en anden verden. Et sted en verden af penge, et andet sted en verden af Indere, og et 3 sted føler man at man er statist i en film der er optaget på en anden planet. Jeg er på en gang betaget, forundret og også lidt frastødt. Når det så er sagt, er det bestemt et rejsemål jeg vil anbefale til os fra skandinavien. Lige nu er klimaet fantastisk der er 35 grader og det føles varmere og jeg går og drømmer om en juleferie med familien her. Der kan sagtens være 25 grader og vandet bliver aldrig koldt. Det er kun en 6 timers flyvetur og priserne er yderst fornuftige. Det er mere ift. hvilket hotel og område man skal vælge at jeg synes det bliver tricky. Meget mere om det senere.

I morgen er min sidste dag og jeg starter med en rundvisning på Burj Al Arab og derefter skal jeg på Beach Club. Jeg har presset mine dage ekstra sammen for at få en halv dag på stranden men sol og badning og måske et enkelt glas køligt hvidvin. Jeg glæder mig!

Bonus info om Emiraterne:
På luksushotellet Emirates Palace kan du se maleriet The Seven Horses. Hver hest repræsenterer en Emirat.  Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain, Ras Al Khaimah and Fujairah.
Hestens farve repræsenterer den farve sandet har i ørkenen i hver emirat. Men hesten der repræsenter Abu Dhabi er sort? Det er fordi at Abu Dhabi har mest olie.

14881629_10154052167677947_1486183133_o

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *