Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/cphstories.dk/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 706

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/cphstories.dk/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 706

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/cphstories.dk/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 707

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/cphstories.dk/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 707

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/cphstories.dk/public_html/wp-content/plugins/loco-translate/loco.php on line 150

Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /var/www/cphstories.dk/public_html/wp-content/plugins/mainwp-child/mainwp-child.php on line 39
Mecklenburg-Vorpommern besøg i Greifswald, Rostock og Schwerin vol. 2 - Cph Stories

Mecklenburg-Vorpommern besøg i Greifswald, Rostock og Schwerin vol. 2

Sponsoreret tur
Du kan læse om de første dage af turen lige Mecklenburg-Vorpommen turen her.
Turen fortsatte fra Rostock til Schwerin hvor der var food festival. Jeg havde sagt ja til at medvirke på tysk tv ( det kan du læse om her ), og skulle ellers se hvad byen udover det berømte Schweriner slot havde at byde på.

Jeg ved godt at man ikke på den måde må forfordele en by når man nu har fået fin behandling i 3 byer i alt – men altså, Schwerin var virkelig pæn. Både i arkitekturen. I vejret og i gæstfriheden og naturen omkring slottet er virkelig storslået.
På trods af at byen ikke er SÅ stor lykkedes det mig selvfølgelig at fare vild, og løbe rundt i en halv time for at finde en lille hyggelig cafe der viste sig at ligge lige overfor hotellet – Typisk mig. Men min navigation på telefonen svigtede mig endnu engang ( hvad gjorde man i gamle dage?)

I Schwerin boede jeg på det fine hotel Weinhaus Uhle som tidligere kun var restaurant, men nyligt er åbnet som hotel. Meget lækre, komfortable og moderne værelser. Se mere om hotellet her.

Byen er kaldt City of Seven lakes da den bygget omkring 7 søer. Jeg nåede ikke at se dem alle men jeg fik på min guidede tour klart en oplevelse af storslåethed på en måde jeg ikke har oplevet i Tyskland før.

Området omkring slottet og slotshaven er også enormt interessant og storslået. Tjek lige slottet ud! Der er gang i renoveringen, så kranen kunne jeg ikke undgå – desværre. Men lige så trist det er at kigge på den, lige så dejligt er det at der bliver brugt ressourcer på at holde det ved lige. Jeg så slotttet fra kælder til kvist ( det hed den tur med guide jeg var på) og det skal der udover nogle billeder af slotsinterieur nok komme et sjovt indlæg ud af.

Lige nu hvor jeg skriver dette indlæg er der jo al mulig balladen med Prins Henrik der vil være kongen osv. Men synes man vi opfører os mærkeligt kan jeg anbefale at tage på rundvisning på nærmest hvilket som helst slot i Tyskland og høre historier om dem der boede der. Det er gossip af højeste kvalitet.

Slotshaven bliver, som den også gjorde da jeg var der, brugt til diverse events og koncerter etc.
Jeg var ydermere heldig at besøge byen, da de viste “West Side Story” på udendørs teater. Billdet har jeg ikke selv taget det var sært at få helheden med. Men som I kan se … igen storslået! Og endelig var jeg heldig med vejret!

Det eneste minus der var ved byen var at der ikke er mange unge mennesker. Dels pga. af uddannelses mulighederne og måske også fordi det er en “ældre”. Det mærkes tydeligt men derfor vil jeg alligevel anbefale en tur hertil hvis man skulle komme på de kanter. Der findes ud over de ting jeg har nævnt masser af muligheder for aktiviteter. Cykling, vandreture og vandsport.

 

Indlægget er lavet i samarbejde med Rejselandet Tyskland og Mecklemburg-Vorpommern og er en del af kampagnen #einsmuttur.

 

 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *