19   115
2   48
7   60
6   98
7   83
9   82
9   72
6   86
18   61
6   78

Det nordlige Ibiza//Natur og boho

Jeg blev meget beæret, da den største Traveljunkie Marianne Gammelgaard spurgte mig, om jeg vil skrive indlæg på hendes Travel Site, og have mit eget lille univers i hendes univers. Jeg starter min lille Ibiza føljeton op med at skrive om det nordlige Ibiza. Efterfølgende kommer den østlige, vestlige samt sydligere del af øen.

Jeg blive ofte spurgt “Hvad er dit ynglings sted?”. Det er umuligt at svare på, for der er så mange lækre og smukke steder . Men da jeg ved at rigtig mange allerede i julen planlægger deres sommerferie, så har jeg lyst til at kaste Ibiza ind i puljen af mulige ferie destinationer, for jeg forelskede mig hovedkulds i den lille smukke hvide ø.

Når det kommer til at planlægge mine ferier, så er jeg den største kontrol freak i ordets bedste og værste betydning.  Jeg gider ikke havne i en turistfælde de få dage jeg er der. Kender i det at sidde det forkerte sted, på den forkerte stol og spise alt det forkerte. Så er det jo ikke så underligt hvis man føler sig lidt forkert. Netop derfor bruger jeg gerne oceaner af tid på at drømme mig hen og planlægge det helt rigtige sted at være, sove, spise samt hvad der er et must at smage og opleve.

Da jeg læste omkring Ibiza, kunne jeg simpelthen ikke vælge hvor på øen vi skulle tage til, for der var så mange skønne hide aways. Så vi valgte at bo 3 dage på 3 forskellige steder på den øen. Det viste sig at være en stor succes, fordi afstandende på øen er så små og de smukke steder er så mange. Det skal man naturligvis ikke gøre, hvis man blot har lyst til at trække stikket og ligge på en solvogn. Men vi ønskede at smage og opleve.

Tilbage til solskinsøen. Jeg er rejse typen, der er vild med lækre indrettede hoteller, hippie chic øko cafeèr, hide ways, special butikker, og jagter det autentiske. Jeg giver gerne lidt ekstra for en ekstra lækker oplevelse, ikke fordi det nødvendigvis behøver være ekstravagant – det skal bare kunne lidt ekstra.

Der findes mange fantastiske adult only hoteller på Ibiza, men vi havde lillebror med der skulle ligge i revnen. Så meget for den romantik:-)

Hacienda Na Xamena 

Vi boede de første 3 dage på den nordlige del af øen. Vi gik all in på Na Xamena og det var hver en krone eller euro værd. Aldrig har jeg slappet så meget af. Beliggenheden fåes ikke bedre hvis man vil nyde de smukkeste solnedgange, have stilhed og skøn natur. Det er nok et af de mest romantiske hoteller jeg har været på, glemte næsten helt at lillebror var med.

Na Xamena ligger ubeskrivelig smukt men også langt væk fra restauranter, så første dag kunne intet få os væk fra det smukke sted. Så vi spiste på hotellets restaurant Eden som har den skønneste udsigt.

Vi ville gerne have haft en overnatning på det smukke Boutique hotel The Giri , men det er kun for voksne. Det høster en del anerkendelse for dets skønhed og et afslappende tilflugtssted. Men det skal da ikke hindre os i et besøg på deres Livingroom samt cafe som bestemt er et besøg værd og kan anbefales. Som de selv skriver så er deres mad lavet med kærlighed og stedet meget romatisk og æstetisk.

Los Enamorados  er et besøg værd, hvis man er vild med det lidt skæve, design og Boho på højt niveau. Det er et hipt par der ejer stedet og det bærer det i den grad præg af, det er lige meget hvor du er – om det er badeværelserne, musikken eller din tallerken, så er der kræset om detaljerne. Par (uden børn) kan leje værelser på stedet, men alle kan selvfølgelig nyde restauranten, deres mad og den smukke solnedgang.

Man kan sagtens bruge en dag i Portinatx, hvis du har lyst til at dykke, snorkle eller bade. Men landskabet omkring bugten er spektakulært, hvilken er grunden til det blev brugt i filmen South Pacific og du skal derfor forbrænde nogle kalorier og tage på en breathtaking tur op til det smukke fyrtårn.

Min yogi veninde har anbefalet Aubergine, men vi nåede desværre ikke stedet. Måske du når det før mig, så hører jeg gerne fra dig. Iflg. hende gror de deres egne grøntsager, heraf nok navnet. Retterne er smukke og omgivelserne afslappede og utrolig hyggelige. Et feel good sted. Det skulle ikke undre mig hvis tjeneren lige skal meditere inden de serverer din mad.

Sunset Drumming 

Hvis du er så heldig at være her en søndag fra Maj til Okt, så skal du tage til Benirras og se Sunset drumming. Ved sol nedgang kommer der mange til stedet for at se den smukke solnedgang og hør hippiernes tromme ritual hvor de hylder tolerance og takker for dagen.

Der er ret fyldt, så kom i god tid og gerne før kl 15. Tilbring evt en dag på stranden og bestil evt. bord på Elements . Alternativt tager du en Sunset Båd og sejler dertil. Vi sejlede fra San Miguel kl 18.

Vi spiste på det landlige og hyggelige La luna Nell Orto(Måne) sted. Stedets ejer betjente os og mens månen oplyste den hyggelige udendørs restaurant, løb hans børn rundt og der kom vist også en høne forbi vores bord. Der er afslappende, hyggeligt og alle grøntsager kommer lige fra egen jord til eget bord.

Las Dalias  er et ret stort og hyggeligt hippie marked og er bestemt et besøg værd, hvis du er til det. Vi kom tirsdag aften og der var musik, drinks og super hyggeligt at gå rundt og købe kunst håndværk, tøj samt smykker.

Det har åbent hver lørdag kl 10 året rundt og så er der aftenmarked i sommer halvåret om mandagen og tirsdagen fra kl 19-01.

Husk på Ibiza:

  • Reserver altid bord, der er run på i højsæson.
  • En bil er et must på Ibiza, tilgengæld så er øen smuk og overskuelig at tage på opdagelse på.
  • Dresscode: shappy chic og bare tæer i sandet.

 

Hvis du kan lide hvad du læser, er du velkommen til at dele og jeg værdsætter et virtuelt high-five LIKE. Jeg hænger også hver dag ud på min Mette Noer blog, Min facebook side  som du kan følge eller Instagram .  

Vi ses i solen.

Metta

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *