5 Reasons to fall in love with Ho Chi Minh City

The Rooftops

Det er ingen hemmelighed at jeg elsker rooftops. Især den slags der veksler mellem skønt poolområde om dagen, til bar med god stemning om aftenen. Dén slags rooftops har Ho Chi Minh City masser af. Det er the city of rooftops, og jeg var heldig at prøve 3 af dem.
Rex Hotel: Her fik vi drinks den første aften efter et Waterpuppet show som jeg for øvrigt ikke helt har gennemskuet hvordan fungerer sådan i praksis ( går der mennesker nedenunder vandet eller hvad?).
Hotel Des Arts: Efter virkelig skøn middag i baren nedenunder gik vi ovenpå til dans og drinks på dette skønne sted. På alle måder en god aften. Videomaterialet fra denne aften kan desværre ikke deles .. fnis.
hoteldesarts
Chill Skybar: Sidste aften i Saigon skulle den ha en over nakken og Chill Skybar er The place to party. Fantastisk udsigt, smæk på musikken og et sjovt mix af forretningsfolk og backpackers.
img_4108

For flere Rooftops i Ho Chui Minh tag et kig på en af mine absolut ynglings travelblogs therooftopguide.com her kan du finde de bedste rooftops i det meste af verden. I LOVE IT!!

The food:
Man skal lige vænne sig til maden og især rækkefølgen af retterne. Når man har styr på den, kan man ligesom disponere over hvor meget man kan spise. Jeg er jo fra Jylland, og der får vi altså suppen først. I Vietnam kommer den gerne til sidst. Jeg tænker her på deres nationalret Pho som vietnameserne spiser døgnet rundt. Generelt er maden frisk og med masser af grøntsager. En sjov ting er at de laver sandwich i et baguette. Hvidt brød når det er bedst og “ulovligt”. Det står altså i kontrast til de mange sprøde grøntsager men smager fantastisk. Og uden at gå i gang med den helt store krigshistorie er det da heldigvis det sidste der er tilbage af Frankrig i Vietnam men der er glade for de baguettes.

14393440_10153941101707947_1579088941_o

The hipster street culture:
Det kom egentligt som en overraskelse for mig hvor smarte vietnameserne er. Og i de små sidegader findes mange så hippe coffeeshops, og små designer butikker. Denne lille perle fandt jeg bag hotellet hvor jeg boede. Sådan helt hemmeligt gemt væk men med fine butikker, kaffebar osv.
Og der er masser af den slags gader I Saigon. Det er bare at gå på opdagelse, hvis du altså kan krydse gaden.
streetstyle
img_4099

The Traffic
Trafikken i HCMC er domineret af motorcykler, og det er på samme tid skræmmende og fascinerende. Der er omkring 7,5 milliomer motorcykler i byen, og det skal lige siges at indbyggertallet er 8 millioner. Har man været der, ved man hvad jeg mener når jeg siger det er ubeskriveligt vildt, og helt umuligt at forestille sig,
Fakta: I 2015 var der i HCMC trafik 703 dødsfals. 3302 tilskadekommende i trafikken. Så efter en lille hovedregning er jeg kommet frem til at der dør 2 hver dag i HCMC traffic…
En lille note: Den anden dag læste jeg sammen med resten af verden at Bratt Pitt og Angelina Jolie skal skilles. Det var jo i sig selv et chok men jeg sad og stenede over dette billede som fulgte med teksten. Brangelina på motorcykel i Saigon… Tak for kaffe siger jeg bare…
skaermbillede-2016-09-20-kl-20-23-34

img_3822

img_3975

The mix
Når jeg skal forklare hvordan Vietnam er anderledes end jeg havde forestillet mig, kan jeg bedst beskrive det som et skønt mix mellem det moderne liv og den mere traditionelle gammeldags måde at leve på. Der er begge dele, og det går meget fint i spænd. Men måske de ovenstående punkter forklarer det godt. De moderne kaffebarer ved siden at de traditionelle street food boder, blandet med moderne restaurantkoncepter som f.eks Dining in the dark  . Store biler på veje sammen med gamle rustne motorcykler med 2-3 personer på ad gangen. Moderne stylish hotelbarer med dyre drinks og dyre damer og de små lidt mere suspekte steder i gadeplan. Der er masser af det hele!

 

Share:

2 Comments

 1. Veera Bianca
  23. september 2016 / 10:04

  Pretty much the same reasons I love HCMC! Gosh I miss this mad city a bit already <3

  • marianne
   23. september 2016 / 10:15

   I have a plan… we go back in marts 17 … I will tell you more asap.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *