19   115
2   48
7   60
6   98
7   83
9   82
9   72
6   86
18   61
6   78

Riga Food Stories

Reklame

Da jeg blev inviteret til Riga for at spise i det der minder om næsten 2 døgn sagde jeg selvfølgelig ja. Jeg elsker at spise, rejse og det i en kombination er jo win/win.

Flyveturen er kort og der er ikke langt fra lufthavnen til Centrum og et bredt spektrum af god, prisvenlig mad lavet med hjertet. For er der noget der er fællesnævner for spisesteder i Riga er det faktisk den ære de sætter i det de laver lige meget om du køber ærter med spæk (en af nationalretterne) eller om du spiser på en anerkendt gourmet restaurant.

Story 1 –  Riga food festival

Der var fokus På Riga Street Food Festival som løb af staben lørdag d. 12 januar hvor forskellige restauranter var repræsenteret der var alt hjertet kunne begære af både helt almindeligt streetfood til mere lokale retter. Ål var stærkt repræsenteret det samme var burgerere lavet af vildt, sild og diverse stuvninger med billige udskæringer. Der var noget for alle.

Jeg selv kunne ikke rigtig bestemme hvordan jeg skulle bruge min appetit bedst muligt men endte op med at lægge den strategi at prøve noget fra de boder jeg fik lidt mere viden om under besøget.

-Ferma hvor vi spiste fredag aften – Læs mere her

-Muuso hvor vi havde Masterclass – Få opskriften her

-Centralais gastro Tirgus – Den nye foodcourt vi besøgte lørdag formiddag ( læs om den nedenfor)

Menuen stod derfor på vildtburger, Kyllingesuppe og en dessert bestående af grillet banan med karamel, nødder og ikke mindst popcorn.

 

 

Story 2 – Riga Food Court

Dette her bliver stort. I skrivende stund tror jeg faktisk at stedet er åbnet og jeg vil virkelig anbefale dig at stikke hovedet forbi hvis du er i Riga. Uden at kunne sige det med 100% sikkerhed vil jeg sammenligne det med det ”gamle” Copenhagen Street Food altså det på Papirøen. En overdækket hal med en masse borde ind imellem boderne. Der er lagt op til hygge. Steder er for alle og det er muligt at spise sig mæt i alt fra 2-7 euro. De fleste lande er repræsenteret men det jeg fandt mest interessant var den her bod hvor iværksættere og kokke kan afprøve deres koncepter inden de måske vælger at åbne en restaurant og har på denne måde minimum risiko mens de finder ud af om folk kan lide det de laver. Riga Food Cout er en del af Riga Central market som du kan læse om nedenfor.

Story 3 – Riga Central Market

Gennem disse 4 haller går der hver dag ca. 80.000 mennesker igennem. Tænk lige over hvor mange det er. Mange handler alle deres madvarer her. Der er en hal til henholdsvis grønt, mælkeprodukter, kød og fisk og der er meget af det. Du kan møde alle typer mennesker her og få alle typer af mad. I fiskehallen kan du købe den dyreste kaviar i den ene ende, og går du videre kan du købe en pose fiskehoveder til din kat for en daler. Jeg er vild med den diversitet og det liv der er her.

Story 4 – Riga Restaurant week

Lad mig lige med det samme fortælle at jeg ikke deltog i Riga Restaurant Week, men forhørte mig om det, da jeg synes det er ret spændende. Du kender det måske fra Danmark/ København og Aarhus – Det vi kalder Dinning week. Hvor restauranterne der deltager har en fast menu til en fast pris. Et koncept der giver os mulighed for at prøve noget nyt til en fornuftig pris. Hvor det måsker er normalt for os  danskere at deltage i Dining Week, så er det “a big deal  for folk i Riga”. Grundet de stærkt nedsatte priser har mange flere mulighed for at deltage og prøve de mere fancy restauranter i Riga. Der er større forskel på de sociale lag her, og dem med lavere indkomst bruger sjældent penge på de dyre og mere kendte restauranter, men lige præcis det får de mulighed for under Riga Restaurant Week.
Tiltaget der finder sted 2 gange om året ( april og november) og varer en uge. Der er 2 priskategorier. Det koster enten 15 eller 20 Euro at spise et udsøgt måltid bestående af 3 retter ( det er noget en jyde som mig kan forstå ).
Jeg siger hatten af for dette initiativ – ALLE har fortjent at spise lækker mad engang imellem.
Læs mere her og se hvilke resturanter der er med næste gang ( april ).

Dette indlæg er et betalt samarbejde: #CulinaryRiga, #LiveRiga, #RigaStories, #RigaStreetFoodFestival, #EnjoyLatvia, #AirBaltic.

 

 

 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *