Sommerferien 2018// Kroatien

Jeg er allerede begyndt at få mange henvendelser ift. at booke sommerferien 2018, og jeg vil derfor de næste måneder løbende give forslag og beskrivelser af destinationer som jeg kan anbefale.

Vi starter med Kroatien, som har været populært længe, men stadig lidt the underdog ift. resten af Europa. Lad mig starte med at sige, at det der med at alting er billigt i Kroatien er lidt en skrøne. Der findes ligesom i Frankrig, Spanien og Italien steder hvor det er meget billigt, men også steder hvor det er ekstremt dyrt. Jeg synes at man generelt kan sige at det kan være lidt dyrere at komme dertil ift. resten af Europa,  men når man først er der kan man leve forholdsvis billigt.

Grundet den geografiske placering er der noget for enhver smag. Der er vand, der er bjerge og der er gøre natur. Der er både mulighed for en afslappende ferie eller en aktiv ferie, eller optimalt måske en kombination.
Jeg synes specielt Kroatien er god til familieferie, netop fordi der er lidt af det hele, og man kan stadig betale sig fra det, uden at ligge i gæld resten af året fordi man har taget familien med på ferie.
Folkene er stolte og har stor kærlighed til deres nu uafhængige land og er ihærdige historiefortællere. Lav ikke den fejl at forveksle dem med nogen fra nabolandene eks. Slovenien.

Hvor skal du bo?

Da jeg sidste år var i Kroatien besøgte jeg den halvø der hedder Istrien. Jeg boede både i Rabac og i Porec. Turen var i samarbejde med Valamar hotelkæden, og leder man noget i Kroatien en det et godt sted at starte. De har hoteller i alle prisklasser og er placeret rundt omkring i hele Kroatien. På vores tur besøgte vi både et 5 stjernet resort i Rabac samt en luksuscampingplads lidt uden for Porec. Campingpladsen kan du læse mere om her. Vi besøgte også  Valamar Isabelle Island resort ( du sejler dertil fra Porec – 10 min i båd.
Lad dig inspirere af billederne herunder, men lad mig understrege at ALLE stederne er passende til både familier, par og andre grupper. De er alle delt op så man har den helt rette mængde privatliv og socialliv alt efter ønske og selvfølgelig økonom

Rabac –  Valamar Girandella Resort

Der er på resortet forskellige indkvarteringsmuligheder om du er familie eller par som helst udgår børn i poolen osv. Det får du et bedre overblik over ved at trykke på ovenstående link. Jeg vil godt bare have lov til at vise dig vandet, omgivelserne og naturen – det var storslået!

Du kan fra resortet spadsere ind til Rabac, som er en lille meget overskuelig by med kun 1500 indbyggere og lige prøve en af de små restauranter i havnen hvis du liver træt af de mange restauranter på resortet.

PorecValamar Isabelle Island resort

Billedet her er lånt fra Valamars egen hjemmeside men mere for lige at give et overblik over øen. Her kan du bo i bungalow, på almindeligt hotelværelse, på et slot eller måske bare i en presidental suite… bare vælg hvad der passer til humør og pengepung, og visse steder af øen er forbeholdt de gæster der holder til i den del af øen MEN der er skønt og der er vand til alle sider og du kan på mindre end 10 minutter når ind til Porec og lidt flere restauranter og byliv hvis du får økuller.

 

Porec – Lanterna Camping

Jeg skriver en hel masse om den skønne campingplads lidt uden for Porec i mit indlæg her. Selvom ovenstående 2 steder var helt fantastiske hoteller og locations, var der bare noget ved naturen på den her campingplads jeg synes var helt særlig. Jeg lægger vægt på at man kan medbringe sin hund i det indlæg jeg har skrevet, men det er kun en meget lille del af historien, og jeg ved at der er en del af den har slags luksuscamping eller lad os nu bare kalde det Glamping rundt omkring i Kroatien, og det synes jeg er interessant. Jeg bliver aldrig Airbnb typen ( aldrig ) men camping et klart ja tak herfra.

Hvad skal du opleve?

Som sagt kan du lidt af det hele i Kroatien. Jeg kender via min tur derned mest til Istrien og de aktiviteter der er deromkring, men mulighederne er uendelige bare spørg  Google.
Jeg vil personligt gerne anbefale udsigten fra den gamle mineby Labin, der ligger lidt nord for Rabac. Byen er opdelt i en  ny og gammel del, og især den gamle del og historien der er interessant og tjek lige udsigten – Ja det er Rabac du kan ane dernede ved vandet.. Igen storslået.

En anden sjov oplevelse vi havde, var trøffejagt. Vi var simpelthen med jæger og hund på arbejde. Se det er den slags jagt jeg er pjattet med, fordi der ikke bliver skudt dyr, men derimod løber der en sød hund rundt med næsen i jorden og leder efter trøfler og finder en hel masse. Jeg nævner denne oplevelse selvom der faktisk ikke er trøffelsæson i sommerferieperioden, men den er værd at tage med hvis man kommer først på efteråret. Vi var i en lidt stor gruppe og jeg vil klart anbefale hvis man er typen der sådan går op i det, at man booker med en lille gruppe så man virkelig kan opleve hunden arbejde og måske også få en trøffel med hjem. Man må helst ikke forstyrre hunden mes den arbejder hvilket jeg jo havde svært ved at overholde og jeg havde godbidder i lommen.

En aller sidste ting – Jeg kunne skrive virkeligt meget om maden og vinen i Kroatien, og det kommer jeg sikkert også til i et seperat indlæg. Vi glemmer lidt at de faktisk laver masser af vin dernede, fordi det ikke rigtigt er populært herhjemme… endnu. De går ligesom deres naboland Italien op i deres håndværk, og det er virkelig et land med masse af små sjove produktioner især med Malvasia druen – Det er slet ikke så dårligt endda.
Der findes masser af små vingårde, med bed and breakfast og skøn lokal madlavning, hvis man ikke er til de store resorts men gerne vil bo lidt mere lokalt.

Turen til Kroatien sept. 2017 var i samarbejde med Valamar Hotels and resorts

Har du brug for at få en ide om der er en rejse til Kroatien der passer til lige netop dine behov og ønsker. Så tjek siden Travelminds.dk ud. Dine ønsker kommer her i udbud til nogle af Danmarks største rejsebureauer.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *