9   57
4   57
15   109
2   78
10   121
10   87
2   66
9   72
5   76
0   65

Med Talisker en tur i det svenske

Jeg er egentlig ikke den store Whiskey drikker, ikke sådan “on the rocks” i hvert fald, men da jeg blev inviteret til whiskeysmagning og besøg på pop up restaurant i det svenske af  Talisker i forbindelse med deres oplevelsesguide Scandinavian Detours, sagde jeg ja. Det lød alt for spændende.
Vi fløj til Stockholm, hvorefter vi kørte ind til byen og ned til havnen, hvor vi blev mødt af dette syn. Jeg var lige ved at få kolde fødder da jeg så dragterne her – Synes det virkede lidt voldsomt. Det viste sig at være allermest forat beskytte mod vind og vejr. Da man sejler omkring 80km i timen og det er køligt.

Efter ca. halvanden time på vandet ankom vi til det den smukkeste lille ø hvor vi skulle smage Whisky i det fri.
Vi smagte 5 forskellige flasker, og min favorit var nr. 4 der var lidt sødere i smagen end de andre. Ikke desto mindre var det koldt, og de stærke dråber gjorde godt for at få varmen i kroppen.
Talisker er produceret på den skotske ø Isle of Sky, der efter sigende skulle være et helt fanstastisk sted. Så disse settings i Sverige med lidt rå natur var helt sikkert den rigtige baggrund og rette stil for Talisker smagningen. Flaskerne var i deres rette element, og det var helt sikkert en anden oplevelse end det ville have været hjemme i stuerne.

Bagefter stod den på frokost. De kreative kokke Joel Åhlin og Filip Fastén fra Agrikultur lavede den lækreste menu lige dér midt i naturen. Der blev drukket  Whisky drinks til maden, og de smagte af mere. Der var god stemning og godt selskab ved bordet. Retterne var finurlige og nøje gennemtænkte. Det var en dejlig dag og på alle måder et fantastisk gennemført arrangement.

Har du lyst til selv at prøve en lidt anderledes “udflugt”, så er der mulighed både i Sverige og Danmark i løbet af sommeren. Du kan selv prøve en skøn menu lavet af de dygtige kokke, og et par Whisky drinks. I Danmark er det ved Stevns Klint, Boesdal kalkbrud. Det ser virkelig også fint ud og er kun en kort køretur for mig. Jeg overvejer det stærkt!
Køb billetter og læs mere om det her.

 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *