Hvidvin// sommerfavoritten til altanen.

Jeg har smagt på 5 hvidvine der skulle være frugtige og nemme at drikke. Det jeg kalder en “altanvin”. En vin der kan nydes en sommerdag eller aften på altanen med eller uden mad.

Mine favoritter er de 2 nederste af hver deres årsag. Det kommer jeg til i anmeldelsen. Den franske Chardonnay fra Loire var også ganske fin.
Pinot Grigio skuffede en lille smule på begge flasker faktisk.

Det skal lige siges at jeg jo på ingen måde er specialist med en masse viden, men jeg går ind for en usnoppet tilgang til vin, og holder fast på at vin er en smagssag. 

 

5 plads :

Producent – Stone Cellars
Drue – Pinot Grigio
Land – USA
Pris – 79,-
Forhandler – Otto Suenson

En sød og frisk hvidvin dog en lille smule for “parfumeret og smøragtig” til at jeg synes den kan stå alene. Jeg mangler lidt friskhed til sidst.

 

4 plads:

Producent : Lis neris
Drue: Pinot Grigio
Land : Italien
Pris: 179,-
Forhandler: Løgismose

En god vin der både er god til mad og alene. Jeg synes dog den er lidt kompleks og ændrer sig alt efter hvad du spiser, og igen er jeg lidt forundret over druen. Den har ligget på stålfade men der er brugt en omrøringsteknik som gør at den de sidste 8 måneder af lagringstiden bliver ømrørt med eget bundfald. Jeg ved ikke om det er det jeg kan smage 😉

 

3. plads:

Producent : Le Bois Challard
Drue: Chardonnay
Land :Frankrig

Pris: 89,-
Forhandler: Løgismose

Denne Chardonnay er let at gå til ikke så kompleks i smagen men stadig med lidt fedme til slut som man enten kan elske eller hade ved Chardonnay. Men der er umiddelbar og smager friskt af frugter som æble og abrikos. God vin til prisen

 

2. plads:

Producent : Coppola
Drue: Chardonnay
Land : Usa
Pris: 149,-
Forhandler: Otto Suenson

Denne vin er en af mine absolutte favoritter men lad mig lige sige at man skal være til en lidt fed Chardonnay lagret på fad. Lige denne her har ligget halvt på stål ag halvt på fad hvilket giver den det et mix som er perfekt til mig. Jeg serverede den i fredags til nogle venner på besøg og de synes den var god men ikke på samme niveau som mig.

 

1 plads:

Producent : Markus Molitor
Drue: Riesling
Land : Tyskland
Pris: 129,- ( Note der en en liter i flasken)
Forhandler: Otto Suenson

Denne her vin er min favorit sommer altan hygge vin. Den er frugtig, frisk og mega sprød.
Den er virkelig god til prisen den koster 129,- men udmærker sig ved at være på 1 liters flasker. I LOVE IT!

 

 

 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *